bij post sep presentatie

5 jaar na het eerste begin is het zover!

Op 12 september 2016 ontstond de inspiratie voor mijn zoektocht en het daaruit voortvloeiende boek ‘Voor onze dochters’. Precies 5 jaar later heb in ARTIS mijn boek gepresenteerd aan de buitenwereld met een presentatie in het planetarium en een feestje in het park. Een droom die werkelijkheid werd.

In een glitterjurk heb ik de hobbelige weg gedeeld van het maken van een boek en enkele belangrijke positieve inzichten.  Deze lichtpuntjes kwamen naar voren uit mijn onderzoek naar vrouwenonderdrukking in onze natuurlijke en culturele evolutie.

Het lijkt onlogisch om vrouwen te onderdrukken, want iedereen – vrouwen, kinderen en ook mannen – worden gelukkiger als vrouwen gelukkiger zijn. Dus waarom worden vrouwen dan onderdrukt? Dat kun je lezen in ‘Voor onze dochters’.

Het was fantastisch dat ook mijn geweldige schrijfmentor en bestsellerschrijfster Christine Pannebakker erbij was. Zij heeft me vanaf 30 juni 2017 begeleid in mijn schrijfproces. Ik kan wel stellen dat zonder haar het boek nooit was verschenen. Ik ben haar ongelofelijk dankbaar.

De andere vrouw die mij hetzelfde dankbaarheidsgevoel geeft is mijn goede vriendin en grote evolutie-inspirator José Joordens. Evolutie is een belangrijk onderdeel van mijn zoektocht. Het was dan ook een eer om het eerste exemplaar aan haar uit te mogen reiken.

José Joordens is bijzonder hoogleraar Hominin Paleoecology and Evolution aan de Universiteit Maastricht en bestudeert de leefomgeving en evolutie van de uitgestorven menssoorten. Ze ontdekte onder meer dat onze voorouder Homo Erectus zo’n 400.000 jaar geleden op Java een geometrische gravering maakte in een zoetwatermossel – mogelijk de oudste kunst ter wereld en onderdeel van het systematisch gebruik van schelpen als voedsel en als gereedschap.

Ik ben ook de ARTIS evenementen-organisatie dankbaar voor de mooie reis door het universum verteld door Bas van het ARTIS Planetarium en het mogelijk maken van het gezellige samenzijn met alle gasten na de presentatie in het feeërieke verlichte park van ARTIS.

Soms is het leven mooier dan in de mooiste droom.

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Monika?

Je gegevens worden vertrouwelijk verwerkt volgens mijn privacyverklaring.

Winkelwagen
Scroll naar boven