De Menselijkheidsindex bevat de 10 voorwaarden voor menselijk welzijn in 1 holistisch model.

Hoe kunnen we de grote uitdagingen in deze tijd het hoofd bieden op weg naar een duurzame toekomst?

Een duurzame toekomst betekent overleven als mensheid op aarde op lange termijn. Hoe doen je we dat?

Deze vraag houdt mij al geruime tijd bezig. Ik moest hier iets aan doen. Maar om te weten wat ik zou kunnen doen, wilde ik eerst de oorzaken goed begrijpen.

Ik wilde de root causes van onze hedendaagse existentiële crisis doorgronden. Daarvoor was het noodzakelijk dat ik eerst de evolutie van de mensheid ging onderzoeken. De uitkomsten hiervan kun je lezen in Voor onze dochters.

De kennis en inzichten die ik daar vond vormen de basis van de Menselijkheidsindex: een holistisch denkmodel over dat wat belangrijk is voor duurzaam geluk.

De Menselijkheidsindex is een raamwerk van hetgeen belangrijk is voor natuurlijk menselijk overleven op onze planeet. Allerlei menselijke samenwerkingsverbanden, zowel bedrijven, non-profitorganisaties en overheden als religies, kunnen met deze 10 criteria getoest worden op menselijkheid. Dragen zij daar positief of negatief aan bij?

Je gegevens worden vertrouwelijk verwerkt volgens mijn privacyverklaring.

IMG

De kern van ons zijn is liefde. Deze waarheid over ons echte instinct is door een lang tijdperk van mannelijke dominantie, ook bekend als het paternalisme, naar de achtergrond geraakt.

Mannelijke dominantie heeft niets met goed menselijk leiderschap te maken.

Natuurlijk menselijk leiderschap is leiderschap dat goed is voor ons allen en voor onze lange termijn overleving.

Het interessante van ons huidige tijdperk is dat het bewustzijn van liefde weer naar boven komt. Hierbij speelt (massa) communicatie over onderdrukkingsdaden een essentiële rol. 

Het begon met de boekdrukkunst, die het delen van kennis en bewustwording op een grotere schaal mogelijk maakte. Een wedergeboorte ‘renaissance’ van de mensheid en het onderzoekend kijken naar de wereld.

Een paar eeuwen later voedden kranten met hun dagelijkse verspreiding van (slecht) nieuws de bewustwording van onderdrukking met als gevolg revoluties, de afschaffing van slavernij en de opkomst van emancipatie.

Een recent voorbeeld voortvloeiend uit onze moderne individuele massacommunicatiemiddelen is #metoo. Dit heeft de bewustwording van (onderdrukkend) grensoverschrijdend seksueel gedrag in gang gezet.

De transparante waarheid raakt het imago: het is letterlijk met de billen bloot. Dit middel is zo machtig dat hedendaagse mannelijke dominanten fake-news en staatspropaganda inzetten om hun onderdrukte bevolking te misleiden.

Transparantie is de sleutel tot bewustzijn en daarmee tot verandering.

De Menselijkheidsindex staat voor transparantie over alles dat van waarde is: onszelf, onze kinderen, menselijk samenleven en samenwerken, onze omgeving (natuur en cultuur) en onze duurzame toekomst. Met de menselijkheidsindex op weg naar een menselijke wereld voor iedereen.

Je gegevens worden vertrouwelijk verwerkt volgens mijn privacyverklaring.

Met de Menselijkheidsindex op weg naar een menselijke wereld voor iedereen.

Bestel hier jouw gratis ebook ‘De Menselijkheidsindex in het kort’.

Je gegevens worden vertrouwelijk verwerkt volgens mijn privacyverklaring.

I A

De Menselijkheidsindex

Hoe kan de Menselijkheidsindex mijn organisatie helpen bij duurzaamheid?

De Menselijkheidsindex is een model dat helpt 1) bij het ontdekken van de duurzaamheidsimpact (double materiality), 2) bij het voeren van gesprekken over duurzaamheid op alle niveaus: van communicatie tot strategie, en van stakeholders tot boardroom en Raad van Commissarissen en 3) als overzichtelijke samenvattende presentatie van duurzaamheidsindicatoren. Meer weten over lezingen en/of advies over de Menselijkeheidsindex? Aarzel niet om contact op te nemen via info@monikabankert.com.

Winkelwagen
Scroll naar boven