Zij geeft hoop voor de toekomst

Monika’s grootste droom is een menselijke wereld voor iedereen. Over hoe we daar kunnen komen is ze heel duidelijk.

‘Zij geeft hoop voor de toekomst’, schreef de recensent van de Nederlandse Bibliotheken. Regelmatig verschijnt Monika in het nieuws. Met haar analyses, kennis over de mensheid en haar idealen. 

Een treffende passage uit ‘Voor onze dochters’, pagina 361:

‘Wij zijn als mensheid vergeten hoe schadelijk en destructief jonge mannen zijn voor ons groepsleven, zelfs voor ons leven op aarde. Zonder controle van wijze moederdieren hebben andere hoogintelligente zoogdieren net als wij last van het geweld van de jonge mannelijke dieren. 

Voor een duurzame vreedzame toekomst is een herwaardering van vrouwelijk leiderschap onontbeerlijk. Vrouwen zullen leiding moeten geven…

Mijn ideaal is een menselijke wereld voor iedereen.

Een wereld waarin iedere vrouw naakt mag zwemmen. Waar we het water tegen onze huid mogen voelen. Mogen dobberen, duiken en zwemmen. In vrijheid, in veiligheid en met plezier. En in schone oceanen.

Uit ‘Voor onze dochters’, pagina 365.

Cursus of Algemeen IMG

In de media

‘Verhaal van Monika’, artikel in OERVROUW MAGAZINE nr.9. uitgekomen begin december 2022.
‘Waarom voel ik me een oervrouw? Waarom hebben mijn dochters bloemennamen? Waarom heb ik het boek -Voor onze dochters – geschreven? En welke belangrijke boodschap heb ik voor jou?’ Dit en meer in het ‘Verhaal van Monika‘.
OERVROUW MAGAZINE is online verkrijgbaar https://www.oervrouwmagazine.nl/product-category/oervrouw-magazine/

‘Volg je passie en kijk hoever je komt’, interview in Accountant nr.1 van 2022 samen met 6 vrouwelijke NBA collega-bestuurders.
https://www.accountant.nl/magazines/accountant-2022-nr.-1/volg-je-passie-en-kijk-hoever-je-komt/ 

‘Monika Bankert: “bij Kriterion is er een sfeer van openheid”‘ interview in de Kriterion Alumni Nieuwsbrief van februari 2022 over 23 jaar Kriterion en over mijn boek ‘Voor onze dochters’.
Correctie. Ik was zo enthousiast over de tekst van het interview dat ik een kleine omissie over het hoofd zag. Bij deze toch nog even een korte uitleg om misverstanden te voorkomen… . In de alinea over ‘mannelijk’ gedrag en helpende helden staat ‘De man die het best kan beschermen, helpen met opvoeden, en helpen met het verkrijgen van voedsel en status.’ Het laatste stukje van deze zin moet zijn ‘statusvoedsel’ in plaats van ‘voedsel en status’. Vrouwen waren namelijk in de oertijd prima in staat om hun voedsel te verzamelen. Mannen zorgden voor de extra’s, het moeilijk te verkrijgen voedsel, de grote dieren en vissen. Ik noem het statusvoedsel, omdat de leveranciers daarmee indruk kunnen maken en het hen status geeft.
https://mailchi.mp/bc04ba0f43c2/nieuwsbrief-februari-2022-weer-open?e=6f5f37b201

De volledige serie ‘Nog 13 weken’ over het proces van het uitbrengen van een boek is te zien op mijn Youtube kanaal ‘Monika Bankert’, inclusief de extra aflevering ‘The day after’.

‘Ik zoek de waarheid’, interview met Monika Bankert RA in het themanummer Reflectie van de Accountants in business van het NBA, Nr.3 2019, 6 november 2019.
https://www.nba.nl/accountants-in-business/monika-bankert-ik-zoek-de-waarheid/

Podcasts

In het voorjaar van 2023 wordt Monika door Boukje Jongedijk geïnterviewd voor Boukje’s Posititiviteitspodcast. Boukje wil met haar Positiviteitspodcast meer posititiviteit in de wereld brengen met ‘mooie mensen en bijzondere verhalen’.

 

In Vitamine A, het podcast-kanaal voor accountants, is Monika Bankert in gesprek met Martine Cranendonk en Claudia Koppen – van Rouwendaal in een tweeluik over Vrouwelijk leiderschap in de Accountancy onder leiding van NBA-host Sven Budding. 

Persberichten

‘Afschaffen abortusrechten evolutionair verklaart in Voor onze dochters’, gepubliceerd op 29 juni 2022.
Persbericht Voor onze dochters 29062022

‘The Voice machtsmisbruik gedrag evolutionair verklaart in Voor onze dochters’, gepubliceerd op 24 januari 2022.
Persbericht Voor onze dochters 24012022

‘Accountant ontrafelt menselijke evolutie en roept om vrouwelijk leiderschap’, verslag boekpresentatie ‘Voor onze dochters’, gepubliceerd op 22 september 2021.
https://www.monikabankert.com/wp-content/uploads/2022/01/Persbericht-Voor-onze-dochters-01092021-website.pdf

‘Waarom mannen vrouwen onderdrukken’, over aankondiging boekpresentatie ‘Voor onze dochters’, gepubliceerd op 1 september 2021
https://www.monikabankert.com/wp-content/uploads/2022/01/Persbericht-Voor-onze-dochters-22092021-website.pdf

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Monika?

Je gegevens worden vertrouwelijk verwerkt volgens mijn privacyverklaring.

Winkelwagen
Scroll naar boven