Watermensvibes
Of liever het geluk van het watermensleven.
Door mijn haar waait een briesje warme wind. Ik hoor de branding. In mijn blikveld een prachtige baai omringd door beschermende groene heuvels. Wat voelt het fijn om hier te zijn.
Ik mag een weekend verblijven in La Herradura in de Spaanse regio Andalucia. Samen met twee hele goede vriendinnen. Met hen hier zijn voelt als genieten in het paradijs.
In Voor onze dochters schrijf ik over de watermens. Een periode in onze menselijke evolutie die nog niet eens zo lang geleden is. Fysiek en mentaal zijn wij in de kern nog steeds watermensen.
Het watermensleven is het heerlijke leven waarin wij compleet onszelf mogen zijn. Dat wil ik letterlijk weer tot leven brengen. Om als gids te kunnen dienen voor de toekomst.
Het watermensgevoel, dat wat ons raakt en beweegt, ontspant en inspireert, ga ik graag met jullie delen in mijn volgende project. Daarover later meer.
En hier stroomt de inspiratie…
Deze week werd het nieuws in Nederland gedomineerd door de coronamaatregelen die versoepeld werden én de nasleep van het The Voice Of Holland schandaal.
Er kwamen nog meer feiten naar boven en er werden nieuwe aangiften gedaan. De kwestie werd gelukkiger breder getrokken, omdat zij onderdeel is van een nog steeds heersende onveilige werkcultuur. Vertrouwenspersonen zijn overspoeld met verzoeken om vele organisaties bij te staan in de weg naar verbetering.
En dan blijkt dat nog niet alle ongewenste intimiteiten strafbaar zijn. Dat het wetsvoorstel dat dit behandelt pas voor 2024 gepland is. Ik steun alle mensen die hier gistermiddag op het Museumplein in Amsterdam aandacht voor vroegen in de manifestatie No blame, but change.
In de voor 2024 geplande nieuwe zedenwet worden alle vormen van onvrijwillige seks strafbaar. Nu moet er voor een veroordeling eerst sprake zijn van dwang, bedreiging of geweld. Amnesty International stelt zelfs dat de huidige wetgeving nu niet in lijn is met de de mensenrechtenverdragen.
Zoals ik al eerder schreef vallen deze delicten onder het kopje onderdrukking. Schade voor het slachtoffer vanuit een machtspositie van de dader. Dit moet zo goed mogelijk worden bestreden. Waarbij sommige daders helaas de strafdreiging nodig hebben om hun gedrag te veranderen.
Tot zover de eenentwintigste nieuwsbrief. Mocht jij je verbazen over (on) menselijk nieuws of andere input hebben voor mijn nieuwsbrief, laat het me weten op info@monikabankert.com.
Samen gaan we op weg naar een menselijke wereld en al het positieve en liefdevolle helpt.