Mamma en ik juni

Nieuwsbrief 25 – Sprekend leiderschap en het grote Rijk van de Natuur

Sprekend leiderschap

Wat een week hebben we beleefd en het is nog lang niet over. Vanaf donderdag is het oorlog. Rusland is Oekraine binnengevallen. Het is zo dichtbij en zo onwerkelijk. In mijn boek ‘Voor onze dochters’ schrijf ik over de onderdrukking door mannen en mannelijke culturen. We weten dat de meerderheid van de wereldbevolking hiermee te maken heeft, om precies te zijn meer dan 80% van de mensheid leeft in corrupte en gewelddadige culturen. Wanneer gaat dit voorbij?

Een ding weet ik wel: er begint onrust te komen in de corrupte boevenlanden. De onderdrukkende regimes hebben moeite om om te gaan met de transparantie en snelheid van de hen ondermijnende informatie én met de propaganda van menselijkheid die meer en meer termijn wint.

Op een dag zal het over zijn. Dan zal er leiderschap zijn op basis van liefde. Met communicatie in woorden in plaats van wapens. Met het gesprek in plaats van dreiging. Met sprekend leiderschap.

De gebeurtenissen in Rusland inspireerden me tot het artikel ‘Het grote Rijk van de Natuur’ in de rubriek ‘Nieuws van de week’.

Naast alle hectiek van het nieuws van de oorlog was het week deze week ook precies 7 jaar geleden dat mijn moeder overleed. Graag deel ik met jou het bericht dat ik hierover op social media heb gepost.

Het was op de bijzondere 2-dag 22-2-22:

Vandaag op 22-2-22 is precies 7 jaar geleden dat mijn lieve moeder Marijke Bankert-Jongert overleed. Nog altijd is er het gemis, maar ook berusting dat het goed was na haar ziekbed.

 

Om haar in vrolijkheid te herdenken deze foto uit juni 1966 vlak na mijn geboorte. In mijn ouderlijk huis in Andijk. Nu zie ik pas, met de moderne techniek ingezoomd op deze foto van foto van foto, dat ze tegen spreekt.

Natuurlijk deed ze dat typ ik nu met mistige ogen. Les 1 van mijn moeder toen ik net bevallen was van mijn oudste dochter Madelief: ‘praat zoveel mogelijk met je baby – dat is ook een mens – en haar lichaamstaal geeft je de antwoorden’.

 
 

Nieuws van de week – Het grote Rijk van de Natuur

Gevaarlijke mannetjes in paternalistische culturen en terugkeer naar het grote Rijk.

De angstaanjagende gebeurtenissen van de laatste dagen tonen nog eens aan hoe explosief deze combinatie is. Of het nu gaat over Hitler of Poetin, of over andere ‘sterke’ mannen, het mondt altijd uit in onderdrukking en ellende. Inclusief vele slachtoffers onder burgers en onder jonge mannen, het zogenaamde kanonnenvoer.

Poetin wil graag het grote Russische rijk van duizend jaar geleden in ere te herstellen. Ook Hitler had bij het starten van de tweede wereldoorlog een groot Rijk voor ogen.

Ik stel voor om nog verder terug te gaan, en wel naar het grote Rijk van ongeveer 20.000 jaar geleden. De tijd van het grote Rijk van de Natuur. Dit machtige Rijk besloeg een periode van maar liefst 4,0 tot 4,5 miljard jaar. Een tijdperk waarin alle aarde van zichzelf was en alle wezens zichzelf mochten zijn. Terug naar de tijd dat de helpende helden ook echt hielpen en we echt menselijk met elkaar omgingen. Terug naar de tijd dat er maar een land was. De wereld.

Terug naar de tijd waarin liefde heerste in plaats van angst en waarin het gesprek werd gevoerd in plaats van dreigementen en wapengekletter. Het is eigenlijk niet eens zo moeilijk. Het belangrijkste is dat iedereen meedoet en gelijkwaardig wordt behandeld, inclusief degenen die nu onderdrukt en buitengesloten worden. Vrouwelijke leiderschap is daarin essentieel. Dit om de mensheid de weg te wijzen bij het transformatieproces van het negatieve mannelijke naar het positieve mannelijke.

Mannelijke identiteitsverandering is dus het sleutelwoord. Om de krachtige, soms agressieve, gefocuste mannelijke energie weer te richten op het goede: op het beschermen van al het kwetsbare in onze wereld, het bevorderen van gelijkwaardigheid en het redden van de natuur en het klimaat.

Dat zijn de waarlijk helpende helden. De mannen die onze oermoeders selecteerden voor hun voortplanting. Zij die ‘helpen’ interpreteren op de manier zoals het bedoeld is. Als dat lukt gaan we samen (V/M/X) op weg naar een waarlijk menselijke wereld.
Ik weet het zeker.
Wil je meer lezen over de helpende helden en over onze biologische en culturele geschiedenis? In Voor onze dochters neem ik je mee op een tijdreis vanaf de oerknal tot het technologische heden. Verkrijgbaar bij alle bekende verkoopkanalen en gesigneerd via de volgende link
 
En voor de vrouwelijke lezers: wil je leren over Natuurlijk Vrouwelijke Leiderschap en hoe dit jouw leven en leiderschap kan versterken? Schrijf je dan in voor de eendaagse cursus Natuurlijk Vrouwelijk Leiderschap via de volgende link
 
Er zijn nog enkele plekjes beschikbaar. Ik zie je graag!
 

Tot zover de vijfentwintigste nieuwsbrief. Mocht jij je verbazen over (on) menselijk nieuws of andere input hebben voor mijn nieuwsbrief, laat het me weten op info@monikabankert.com.

Samen gaan we op weg naar een menselijke wereld en al het positieve en liefdevolle helpt.

 
Ik wens je een hele fijne week en tot snel!

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Monika?

Je gegevens worden vertrouwelijk verwerkt volgens mijn privacyverklaring.

Winkelwagen
Scroll naar boven