Amsterdamse bos mrt

Nieuwsbrief 27 – Natuurlijk Vrouwelijk Leiderschap en internationale vrouwendag/week

Natuurlijk Vrouwelijk Leiderschap 

Wat we nodig hebben is leiderschap dat verbindt en empathisch is. Leiderschap voor de gehele groep met oog voor het individu. Leiderschap voor het algemeen belang. Niet leiderschap dat uit is op eigen gewin ten koste van de ander. Duizenden jaren zijn we gebukt geweest onder dit soort leiderschap en het bestaat nog steeds. Het is leiderschap dat intimideert en bedreigt, leiderschap dat speelt met anderen, leiderschap dat speelt met levens. Alles voor het eigen ego en aanzien.

Wat we nodig hebben is vrouwelijk leiderschap. Dat is onze natuur en dat is hoe we miljoenen jaren hebben overleefd. Kennis van onze evolutie kan jou helpen om jouw vrouwelijk leiderschap krachtiger te maken. Wil je daar meer over weten?

Er zijn nog vier plekken beschikbaar op vrijdag 18 maart voor de cursus Natuurlijk Vrouwelijk Leiderschap in het schilderachtige natuurhuisje in het Jac. P. Thijssepark in Amstelveen. Zie ik je dan?
 
 
Nieuws van de week – Internationale vrouwendag/week
 

Afgelopen dinsdag 8 maart was het internationale vrouwendag en dat hebben we gevierd. De oorlog in de Oekraïne overschaduwde de festiviteiten. Toch is goed om juist nu stil te staan bij vrouwen en bij hun positie. In oorlogstijden zijn vrouwen extra kwetsbaar.

Verbetering van de positie van vrouwen leidt, denk ik, tot een betere wereld. Voor mijn gevoel krijgen we met vrouwen aan de macht een minder gewelddadige cultuur. Een inclusievere cultuur waarbij iedereen zichzelf mag zijn. Een cultuur die vreedzamer en liefdevoller is. En hopelijk uiteindelijk een cultuur zonder oorlogen.

Dus goed om de bewustwording voor een gelijkwaardige positie van vrouwen onder de aandacht te brengen. In de NBA community Women Leadership, waar ik ambassadeur van ben, hebben we deze week zelfs iedere werkdag vrouwelijk leiderschap onder de aandacht gebracht.

Het was een geslaagde week met interessante online sessies. Verder waren wij als community aanwezig in het Clubhouse programma voor accountants BusySeasonTalks (aflevering 39) waarbij ik de filosofische rubriek mocht doen. En ook hebben we weer gewandeld. Netwerken, sponsorship en een gezellig gesprek tijdens een wandeling door de Amsterdamse Bos in de zon. Dat allemaal voor het goede doel. Samen werken aan een gelijkwaardige positie van vrouwen. En dat zou zomaar een gunstig neveneffect kunnen hebben, namelijk: wereldvrede.

Tot zover de zevenentwintigste nieuwsbrief. Mocht jij je verbazen over (on) menselijk nieuws of andere input hebben voor mijn nieuwsbrief, laat het me weten op info@monikabankert.com.

Samen gaan we op weg naar een menselijke wereld en al het positieve en liefdevolle helpt.

Ik wens je een hele fijne week en tot snel!

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Monika?

Je gegevens worden vertrouwelijk verwerkt volgens mijn privacyverklaring.

Winkelwagen
Scroll naar boven