IMG kopie

Nieuwsbrief 28 – Een zonnige cursusdag en onbegrijpelijke daden

Een zonnige cursusdag

Surrealistisch en toch echt. Een eerste keer. Zo’n moment dat je je leven lang onthoudt.

Deze eerste keer betrof het geven van de allereerste aflevering van mijn cursus Natuurlijk Vrouwelijk Leiderschap. Een stralende dag voor mij en de cursisten. Het zonlicht schijnt speels naar binnen door het dakraam van het heemparkhuisje.
 

Het werd een heerlijke dag waarin de cursisten en ikzelf veel geleerd hebben. Ik ben nog aan het nagenieten met volop inspiratie om de cursus nog mooier te maken.

Veel dank aan Claudia, Elma en Ester. Het was een voorrecht om dit met jullie te mogen meemaken!

 
 
Nieuws van de week – Onbegrijpelijke daden
 

Sommige daden, uitgevoerd door of in opdracht van medemensen, begrijp ik niet. Een heel ernstig voorbeeld daarvan zijn de daden waar meneer P. verantwoordelijk voor is. Ten eerste waarom zou tegen hele hoge kosten van mensen en materieel een buurland binnenvallen? En waarom zou je dan doorgaan als je merkt dat je totaal niet welkom bent in dat buurland? En waarom ga je daar alles kapot maken en op burgers schieten? Als je al niet welkom was, dan weet je nu dat alle mensen in dat land jouw bloed wel kunnen drinken.

En als je dan de macht overneemt kun je er zeker van zijn deze burgers zich zullen gaan verzetten tegen jouw ongewilde, gehate bewind. En als je de macht niet overneemt dan zal dat buurland eisen dat je alles wat je kapot hebt gemaakt moet vergoeden: honderden miljarden euro’s en onbetaalbare mensenlevens. Waarom meneer P.? Waarom veroorzaak je zoveel schade en verlies van talloze levens in jouw buurland en in jouw eigen land door het starten en doorzetten van deze vuile oorlog?

Deze onbegrijpelijke daden zijn het kenmerk van het patriarchaat. Van de pur sang mannenwereld, een cultuur die nog in het overgrote deel van de wereld heerst. Hieronder een quote uit mijn boek ‘Voor onze dochters’ over de mannenwereld.

‘Er ontstond een mannenwereld. Een mannenwereld waarin vrouwen pas sinds kort mee mogen doen. Een mannenwereld met grote verschillen in cultuur en rijkdom. Een mannenwereld zonder grenzen aan innovatie, productie en machtsgedrag. Een mannenwereld die de aardbol, en tegenwoordig ook de ruimte, als mannenspeelplaats gebruikt. Om oorlogje te spelen of om, zonder na te denken over de lange termijneffecten, de natuur te vervuilen, de aarde uit te putten en het klimaat te veranderen.’

Daarom is vrouwelijk leiderschap zo belangrijk. Zodat we tot een menselijke wereld kunnen komen. Een wereld van vrede en duurzaamheid. Een wereld van liefde.

Tot zover de achtentwintigste nieuwsbrief. Mocht jij je verbazen over (on) menselijk nieuws of andere input hebben voor mijn nieuwsbrief, laat het me weten op info@monikabankert.com.

Samen gaan we op weg naar een menselijke wereld en al het positieve en liefdevolle helpt.

 
Ik wens je een hele fijne week en tot snel!

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Monika?

Je gegevens worden vertrouwelijk verwerkt volgens mijn privacyverklaring.

Winkelwagen
Scroll naar boven