IMG kopie

Nieuwsbrief 30 – Fietsen in een sprookjesbos en gruwelen van de oorlog

Fietsen in een sprookjesbos

Ieder voorjaar en najaar, dus ieder half jaar, gaan mijn lief en ik een weekend fietsen door de bossen. En meestal is dit de Veluwe. Zo ook dit voorjaar. Met een dagje extra, ook de vrijdag hadden we eraan geplakt. Vrijdag 1 april. Een dag voor grapjes?

In de voorjaarsfietstochten genieten we van langzaam groen wordende bossen, veel vogels, pastelkleurige lentebloemen en geurende bloesems. Nu was alles wit en koud. Niet gewoon koud, maar ijskoud. Een snijdende poolwind maakte een gevoelstemperatuur van min 3 graden. Maar wat was het mooi! Ik had deze kou voor geen goud willen missen.

De schoonheid van het sprookjesbos was oogverblindend. En de kou was heerlijk fris en tintelend. De wintersfeer bleek perfect voor de reflectie en de rust die we nodig hadden. Geïnspireerd en vol energie keerden we weer huiswaarts. Veel dank weergoden!

 
 
Nieuws van de week – Gruwelen van de oorlog
 

Oorlogen zijn altijd gruwelijk. Waar ook ter wereld. Gek is dat als het dichterbij komt het harder binnenkomt. En het lijkt wel alsof het steeds erger wordt. Er worden burgers afgeschoten en vrouwen verkracht. Oorlogsmisdaden zijn dat. Mijn bloed kookt als ik de verhalen hoor. Waarom? Waarom doe je dit soort dingen als soldaat?

Ben je dan langzaam gek aan het worden of is het een toxische groepsdruk? En hoe kan je hiermee verder leven na de oorlog? Wetende dat je mensen hun leven hebt verwoest? Een hele generatie jonge mannen die nu vechten moet hier straks hun leven lang mee omgaan.

En hoe is het voor de mannen die deze soldaten aansturen? En verantwoordelijk zijn voor hun daden? Vast staat dat dit niet onbestraft mag blijven, deze gruwelen van de oorlog. Waarvan ik hoop dat deze oorlog dichtbij, maar ook de oorlogen ver weg, snel tot een halt worden gebracht.

Mijn hoop is op vrouwelijk leiderschap en een verandering van cultuur. Een menselijke cultuur van zorgzaamheid en gelijkwaardigheid. Een cultuur van vrede en veiligheid. Laten we daar voor strijden, zodat oorlogen definitief tot het donkere verleden behoren.

Tot zover de dertigste nieuwsbrief. Mocht jij je verbazen over (on) menselijk nieuws of andere input hebben voor mijn nieuwsbrief, laat het me weten op info@monikabankert.com.

Samen gaan we op weg naar een menselijke wereld en al het positieve en liefdevolle helpt.

 
Ik wens je een hele fijne week en tot snel!
 

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Monika?

Je gegevens worden vertrouwelijk verwerkt volgens mijn privacyverklaring.

Winkelwagen
Scroll naar boven