Cindy naar MB

Nieuwsbrief 33 – Fotografie en wie is de baas over het vrouwelijk lichaam?

Fotografie

Zutphen straalde afgelopen woensdag en wij straalden mee. Ik liep met nog vier fotografiecursisten en met onze docent Petra van Vliet door de historische binnenstad. Deze middag was het sluitstuk van de cursus ‘Fotografie met je smartphone voor ondernemers’.

Op de meest fotogenieke plekken hielden wij stil en fotografeerden wij elkaar. In een steeg, onder een poort, op een boom, langs de oever van de IJssel en in het monumentenpand van Petra. Het was zo fijn om dit doen. Leerzaam, leuk en supergezellig in een zonovergoten prachtige omgeving. En met een enorme hoeveelheid mooie foto’s voor onze social media als eindproduct.

Foto: Cindy Wijman 

Nieuws van de week – Wie is de baas over het vrouwelijk lichaam?
 

Deze vraag dringt zich op bij vraagstukken rondom abortus. De vrouw gaat over haar eigen lichaam. Net zoals iedere mens over zijn lichaam gaat. En wat als zij zwanger is? Dan gaat zij nog steeds over haar eigen lichaam en dat wat zij met zich meedraagt.

Hoe dat vroeger in Frankrijk ging, toen abortus nog illegaal was, is indringend verfilmd in de film ‘L’événement’ die vanaf deze week in de Nederlandse bioscopen draait. De film heeft de Gouden Leeuw gewonnen in Venetië. Het laat zien hoe in die tijd mannen de macht hadden over het vrouwelijk lichaam. In Frankrijk was tot 1975 abortus illegaal.

Anno 2022 zijn er nog steeds een aantal landen op de wereld waar abortus lastig of soms onmogelijk is. Dus deze film is helaas nog steeds actueel. Dit betekent dat vele vrouwen in onze huidige tijd niet de macht over hun eigen lichaam hebben. Daarom is het belangrijk om door te gaan met het aandacht vestigen op dit belangrijke onrecht, zodat deze ernstige vorm van vrouwenonderdrukking kan worden bestreden.

Tot zover de drieëndertigste nieuwsbrief. Mocht jij je verbazen over (on) menselijk nieuws of andere input hebben voor mijn nieuwsbrief, laat het me weten op info@monikabankert.com.

Samen gaan we op weg naar een menselijke wereld en al het positieve en liefdevolle helpt.

Ik wens je een hele fijne week en tot snel!

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Monika?

Je gegevens worden vertrouwelijk verwerkt volgens mijn privacyverklaring.

Winkelwagen
Scroll naar boven