FB Let love rule the world x px Facebook bericht

Nieuwsbrief 39 – Tipje van de sluier en op een mooie pinksterdag

Tipje van de sluier

 
Ik kan alvast een klein tipje van de sluier oplichten. Deze afgelopen week heb ik verder gewerkt aan mijn volgende project: een hele mooie online cursus die later dit jaar voor iedereen verkrijgbaar zal zijn. Als ik aan het schrijven ben word ik er zelf helemaal enthousiast van.

In volgende nieuwsberichten meer, maar ik kan alvast verklappen dat je blij gaat worden van deze cursus. Het kan echt iets voor jouw leven gaan betekenen.

En verder merk ik dat het slechte nieuws in de wereld (zie hieronder bij nieuws van de week) me somber maakt. En tegelijk geeft het me nog meer motivatie om verder te werken aan de cursus.

Want ik geloof dat we samen het verschil kunnen maken tussen de hel en het paradijs. En dat we ons niet hoeven neer te leggen bij de situatie. Alles wat goed is helpt!
 
 
Nieuws van de week – Op een mooie pinksterdag
 
Het was echt een week met veel sombermakend slecht nieuws zoals ik hierboven al stelde. Eigenlijk teveel om op te noemen: nu al meer dan 100 dagen oorlog in de Oekraïne, weer een shooting in VS en dichterbij huis een klein jongetje dat ontvoerd en vermoord is.

Er is één gemene deler. Het zijn mannen en ze veroorzaken heel veel leed. Ik geloof niet dat mannen in het algemeen gek zijn, maar wel dat onze huidige samenleving bij een aantal mannen hun aangeboren agressie in combinatie met een matig ontwikkelde impulsbeheersing en inlevingsvermogen een cocktail vormt waaruit vreselijke daden kunnen ontstaan. Het inspireerde me in combinatie met de dag van vandaag, 1e pinksterdag, tot de volgend post op social media:

Op een mooie pinksterdag
 
Dit liedje komt altijd bij mij boven tijdens Pinksteren, hoewel het weer vandaag niet zo mooi is. Net als bij Hemelvaart voel ik de behoefte om me even te verdiepen in de reden van deze feestdag.
 
Het is tien dagen na Hemelvaart, de 40e paasdag. Vandaag 1e Pinksterdag is dus de 50e paasdag in de Christelijke religie. Op deze dag wordt de uitstorting van de Heilige Geest uit de hemel gevierd. Deze uitstorting of neerdaling vindt plaats op de Apostelen en de andere gelovigen. De Heilige Geest vormt samen met de Vader en de Zoon (Jezus Christus) de christelijke Drie-eenheid. Het uitstorten van de Heilige Geest wordt beschouwd als het begin van het Christendom.
 
Dus letterlijk voor het Christendom een mooie dag. Of het nu, vandaag, een mooie dag is voor de natuur valt te betwijfelen. We hebben te maken met veel vervuiling op aarde alle denkbare plekken (plastic zit zelfs in ons lichaam), met uitputting van de aarde en met klimaatverandering. Het gaat slecht met de biodiversiteit én met het leven van de meeste mensen op aarde. Zij leven in oorlogsomstandigheden of in een of andere vorm van onderdrukking. Meer dan 80% van de wereldbevolking leeft bijvoorbeeld in een corrupt land. En er zijn helaas massa’s mensen zodanig gehersenspoeld door fake news, framing en/of extremistische denkbeelden (inclusief religie) dat ze een willoos hulpmiddel zijn bij de onderdrukking van hun soortgenoten door een kleine machtige minderheid.
 
De huidige situatie in de wereld doet me denken aan de volgende woorden uit mijn boek ‘Voor onze dochters’:
 
‘Laten we ons niet verdelen in onverdraagzame groepen onder leiding van echte of denkbeeldige vaders. Wij zijn één soort: de moderne Homo sapiens. Laten we onze naam eer aandoen en werkelijk wijs worden.Wij weten immers goed wat ons bindt, wat het is om mens te zijn. Wij kennen diep in ons hart dezelfde waarden en emoties. Deze waarden zitten niet alleen in ons hart, maar in het hart van alle dieren, van de hele natuur. Heel ingewikkeld is het niet. Ze hoeven alleen maar geformuleerd te worden als basis of leidraad voor ons handelen. Iets waar we als mensen altijd behoefte aan hebben met de veelheid aan gedachten, ideeën, verlangens en motieven. Waar gaat het echt om, en wat is wérkelijk belangrijk? Het belangrijkste dat ons bindt is de positieve kracht van evolutie, creatie en verbinding, en dat is liefde.’
 
Dat is wat ik wens: wijsheid voor de mensheid en liefde voor de wereld. En mijn intentie is om daar zoveel mogelijk aan bij te dragen. Wat is jouw intentie?
Tot zover de negendertigste nieuwsbrief. Mocht jij je verbazen over (on) menselijk nieuws of andere input hebben voor mijn nieuwsbrief, laat het me weten op info@monikabankert.com.

Samen gaan we op weg naar een menselijke wereld en al het positieve en liefdevolle helpt.
 
Ik wens je een hele fijne week en tot snel!

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Monika?

Je gegevens worden vertrouwelijk verwerkt volgens mijn privacyverklaring.

Winkelwagen
Scroll naar boven