IMG

Nieuwsbrief 42 – Vrouwelijke samenwerking en abortusrechten

Vrouwelijke samenwerking

Een week die feestelijk begon op maandag met mijn verjaardag en die van mijn middelste dochter Bloeme (wij zijn op dezelfde dag jarig) en die vandaag leerzaam eindigde met het maken van twee pitches van 1 minuut: een in het Engels en een in het Nederlands. Ze gaan over mijn boek in relatie tot het nieuws over de Amerikaanse abortusrechten hieronder.

Leerzaam, omdat ik met een nieuwe autocue app heb gewerkt en mijn boodschap naar een 1 minuut terug heb kunnen brengen. En leerzaam, omdat het nog iets beter moet. Binnenkort meer hierover.

In de dagen daartussen blije vrouwelijke samenwerkingen en ontmoetingen. Met een groep ambassadeurs van de community Women Leadership van de NBA hebben we gekeken naar onze plannen voor het komende jaar. Hoe gaan we de positie van vrouwen in onze accountantssector versterken? En hoe kunnen we de leden van onze community daarbij helpen?

Diezelfde dag was ik ‘s avonds met drie inspirerende vrouwen aan het brainstormen over hoe we vrouwen overal ter wereld veilig digitaal zouden kunnen verbinden. Prachtige beelden kwamen boven over het gevoel dat we vrouwen in deze digitale wereld willen geven.

Ook de laatste – en weer fantastisch goede – livedag van de ‘Schrijf Geschiedenis’cursus van Christine Pannebakker gisteren in het Sir Adam hotel was voornamelijk een vrouwenaangelegenheid met slechts 2 mannelijke schrijvers. Te weten: een bestsellerauteur die zich omringd weet door een vrouwelijk team dat hem begeleid heeft bij zijn nieuwe boek en een schrijver/mede-cursist waarbij vrouwen de hoofdrol in zijn nieuwe boek vervullen.

Veel vrouwen dus. Net zoals bij mij thuis. Heel gezellig en samen sterk!

 
Nieuws van de week – Abortusrechten
 

Afgelopen vrijdag werden we opgeschrikt door een uitspraak van het Hooggerechtshof in de VS waarmee het landelijke (federale) recht op abortus werd ingetrokken zoals dat de afgelopen vijftig jaar gold. De vrouwen zijn nu afhankelijk van de wetgeving in hun eigen staat. In ongeveer de helft van de staten is abortus strafbaar, dus een grote achtergang van vrouwenrechten aldaar.

Vrouwen kunnen natuurlijk reizen naar een staat waar abortus wel mag, maar dit kost tijd en geld en is dus niet voor iedere vrouw weggelegd. Uit onderzoek blijkt dat het voor het aantal abortussen dat wordt gepleegd niet uitmaakt of abortus strafbaar is of niet. Het verschil is dat in landen waar het strafbaar is abortussen door de vrouwen zelf worden uitgevoerd of in de illegaliteit plaatsvinden. Met als resultaat dat er meer vrouwelijke slachtoffers vallen.

Uit de Amerikaanse berichtgeving blijkt dat de effectieve lobby en machtspolitiek van een goed samenwerkende extremistische minderheid grote invloed – via het ultraconservatieve hooggerechtshof – heeft op het leven van de zwijgende meerderheid. Saillant detail is dat in deze minderheid veel vrouwen fanatiek bijdragen. Dit vanuit het pro-life perspectief dat een klein hoopje cellen meer rechten heeft dan de moeder zelf.

Heftig dat extremistisch gedachtengoed zoveel schade aan anderen kan aanbrengen. Ik hoop dat ze in Amerika op een of andere manier de menselijkheid weer terug kunnen brengen in hun samenleving.

Tot zover de tweeënveertigste nieuwsbrief. Mocht jij je verbazen over (on) menselijk nieuws of andere input hebben voor mijn nieuwsbrief, laat het me weten op info@monikabankert.com.

Samen gaan we op weg naar een menselijke wereld en al het positieve en liefdevolle helpt.

Ik wens je een hele fijne week en tot snel!
 

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Monika?

Je gegevens worden vertrouwelijk verwerkt volgens mijn privacyverklaring.

Winkelwagen
Scroll naar boven