IMG

Nieuwsbrief 44 – Nieuwsgierigheid en een fout teveel

Nieuwsgierigheid

 
Nieuwsgierigheid wordt soms negatief geassocieerd. Zo ben ik vroeger vaak ‘een nieuwsgierig Aagje’ genoemd. En dat voelde niet goed. Ik bemoeide me dan met andermans zaken klaarblijkelijk. ‘Dat gaat jou niet aan’.

Tegenwoordig zie ik het als een positieve eigenschap. Met nieuwsgierigheid leren we nieuwe dingen en kunnen we ons aanpassen. Degenen die zich aanpassen overleven. Conclusie: nieuwsgierigheid is een deugd.

Nieuwsgierigheid heeft de hoofdrol gespeeld in mijn afgelopen week met daarin het uitje met middelbare schoolvriendinnen (hoe gaat het met jou en welke leuke nieuwe dingen gaan we doen), de reünie met oud-collega’s (waarin ik vooral veel nieuwe mensen ontmoet), het verder schrijven aan mijn online cursus (concepten uitzoeken en nieuwe kennis opgedaan) en natuurlijk de schrijfwandeling van deze middag.

Nieuwsgierig was ik naar de inspiratie die binnen ‘vloog’. Genieten van de teksten die in stukjes en beetjes op het papier terecht kwamen, met af en toe een stukje doorgehaald.

En zelfs bij de keuze van de smaak van het ijsje, dat we ook deze keer weer in de zintuigelijke schrijfwandeling cadeau kregen, liet ik me leiden door nieuwsgierigheid. Een smaak die ik nog niet van ijs kende: dark chocolate. En het bleek verrukkelijk.

Lang leve de nieuwsgierigheid!
 
 
Nieuws van de week – Een fout teveel
 
Het nieuws van de week was voor mij het aftreden van de premier van het Verenigd Koninkrijk. Boris Johnson heeft een fout teveel gemaakt met het geven van een belangrijke baan aan iemand die zijn macht had misbruikt. En dat wist Boris, dus hij had hem de baan niet mogen geven. Boris vertrok, maar van harte ging het niet. Hij kondigde zijn vertrek pas aan nadat ongeveer zijn halve kabinet opstapte, omdat ze niet meer met hem samen wilden werken.

Het is best wel bijzonder dat deze man, die verantwoordelijk kan worden gehouden voor de Brexit, zo lang is gebleven. De Brexit, die het gevolg was van een referendum, is ontstaan uit onvrede en vooral door veel desinformatie in te zetten bij het referendum. De goedgelovige, chauvinistische bevolking was voorgelogen over de vele opbrengsten die na de Brexit zouden ontstaan.

Betrouwbare informatie is een van de 10 voorwaarden voor menselijk welzijn. Boris heeft deze gedurende zijn hele loopbaan met voeten getreden. Ik ben blij voor de Britten dat ze nu een nieuwe kans krijgen op een betrouwbaarder en transparanter landsbestuur.

Tot zover de vierenveertigste nieuwsbrief. Mocht jij je verbazen over (on) menselijk nieuws of andere input hebben voor mijn nieuwsbrief, laat het me weten op info@monikabankert.com.

Samen gaan we op weg naar een menselijke wereld en al het positieve en liefdevolle helpt.
 
Ik wens je een hele fijne week en tot snel!

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Monika?

Je gegevens worden vertrouwelijk verwerkt volgens mijn privacyverklaring.

Winkelwagen
Scroll naar boven