foto bij nieuwsbrief nummer

Nieuwsbrief nummer 1 – nog even wachten…

Nog even wachten…

 

Nog even wachten… dat zijn we niet zo gewend in onze 24/7 maatschappij waarin zelfs op zondags pakketjes worden bezorgd. Of als we daar zin in hebben kunnen we meteen een online consult ontvangen. Alles van wat ons hartje begeert is meteen leverbaar.

Maar soms moet je even wachten. Misschien wacht jij nu al een paar weken op mijn boek of op deze eerste echte nieuwsbrief:)

En ja daar is die dan! De eerste echte nieuwsbrief. Voor de levering van het boek is het nog even wachten, maar echt nog heel even. Deze week verwacht ik namelijk de levering. En dat vind ik zo spannend! 

Tijdens mijn bezoek aan de drukkerij zag ik al die grote vellen, de zogeheten katernen. Het was onwerkelijk om mijn woorden te zien en te voelen. Ik durfde het niet echt te lezen, bang om nog een foutje te ontdekken of iets anders wat niet klopte. Ook al hebben we het met meerdere personen veel keren gecontroleerd.

Het schijnt dat in ieder nieuw boek, een eerste druk, toch nog altijd een paar foutjes zitten. Mocht je er een zien, dan hoor ik het graag. Zodat we het kunnen corrigeren in de tweede druk. En als er dan een fout inzit, weet dan dat je de unieke eerste druk hebt met een paar schoonheidsfoutjes erin. Maar wel vers en puur en vol goede intentie!

Ze zijn nog steeds te bestellen, in de unieke eerste druk!

 

Nieuws van de week – op weg naar een menselijke wereld

 

Het slechte nieuws van deze week – de week van 30 augustus tot en met 5 september – was het goedkeuren van de Amerikaanse opperrechters van een Texaanse wet die abortus, ook na verkrachting en incest, bijna onmogelijk maakt. Dit terugdraaien van vrouwenrechten is helaas op meer plekken in de wereld aan de gang. Net zoals bijvoorbeeld in Oost-Europa, speelt ook in de VS de fundamentalistisch christelijke religie een rol. Of in Afghanistan en in Iran de fundamentalisme islam. Deze extreme geloofsbeleving verhindert een helder zicht op echte menselijke waarden zoals persoonlijke vrijheid en zelfbeschikking over het eigen lichaam. En op gelijke rechten voor mannen en vrouwen en gelijkwaardige behandeling van alle mensen.

Ik ben een optimist en geloof dat dit stuiptrekkingen zijn van oude en conservatieve krachten. Dat neemt niet weg dat we er niets aan moeten of kunnen doen. Vrouwelijk leiderschap, of althans dienend leiderschap vanuit zorgzame en humanistische waarden, gericht op het welzijn van de mensen is de oplossing. En samenwerking is daarbij het sleutelwoord. Samen zijn we sterk!

Er was ook goed nieuws deze week. ABBA keert terug! Dat vind ik heel leuk. Mijn favoriete band tijdens mijn lagereschooltijd. Ik was Agnetha als we ABBA nadeden. En wat ik ook zo mooi vind is dat heel veel mensen daar blij van worden. Het verbindt ons! Muziek zit diep in ons wezen en heeft een gunstig effect op onze gemoedstoestand en onze gezondheid. Een erfenis van onze bijzondere evolutie die ons onderscheidt van de andere grote mensapen. Dus dat wordt weer lekker genieten met nieuwe ABBA muziek en misschien wel een uitje naar hologrammen ABBA concert. Heerlijk!

Dit was hem dan: de eerste nieuwsbrief! Ik hoop dat jij het fijn vond om hem te lezen. Ik heb hem met veel plezier geschreven.

Ik wens je een hele fijne week en tot snel!

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Monika?

Je gegevens worden vertrouwelijk verwerkt volgens mijn privacyverklaring.

Winkelwagen
Scroll naar boven