unnamed file

Nieuwsbrief nummer 14 – Podcast deel 2 en 10 december

Podcast deel 2

 
Minstens net zo leuk en inspirerend als deel 1. Dat is mijn subjectieve mening als enthousiaste deelnemer over deel 2 van het tweeluik over vrouwelijk leiderschap.

Net als bij het eerste deel heb ik met trots en een grote glimlach geluisterd naar het gesprek van Claudia Koppen-van Rouwendaal, Martine Cranendonk en mijzelf met Sven Budding.

In dit tweede deel reageren we onder andere op de prikkelende stellingen van Elly Stroo Cloeck naar aanleiding van het boek ‘Goede leiders zweven niet’ van Janka Stoker en Harry Garretsen.

‘Goede Leiders zweven niet’ behandelt wetenschappelijk bewijs over wat wel en wat niet werkt bij leiderschap. Het boek is een aanrader, evenals de samenvatting van Elly.
Ik wens je veel luisterplezier!

Luister via Apple Podcasts: https://lnkd.in/gS22iHR2 of Spotify: https://lnkd.in/g4a9ja6Z
 
Deel 1 gemist? Abonneren en terugluisteren kan via je favoriete podcast-app:
Spotify: lnkd.in/gEMG8Y2
Apple: lnkd.in/gkUp9jzg
Google: lnkd.in/gNaXAjYR
 
PS: En weet dat je (M/V) van harte welkom bent om mee te doen in onze NBA community Women Leaderschip. Dit gaat via de site nba.nl. Als je geen NBA-lid bent kun je je aanmelden via de volgende link:

https://lnkd.in/dQUWctHc
 
 
Nieuws van de week – 10 december
 
Afgelopen vrijdag, op 10 december, was de internationale dag van de Rechten van de Mens. Precies 73 jaar geleden werd de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens aanvaard door de Verenigde Naties. Het is bijzonder triest dat het de landen in de wereld nog niet is gelukt om handhaving en bescherming van de mensenrechten te garanderen. Nog lang niet, helaas.

Vrijdag 10 december was ook de laatste dag van de 16-daagse campagne ‘Orange The World’ van VN Women waarin aandacht wordt gevraagd voor het geweld tegen vrouwen. In nieuwsbrief nummer 12 heb ik geschreven over de start van deze campagne en het belang daarvan. Dit geldt voor vrouwen over de hele wereld en ook in Nederland.

In ons land krijgt 45% van de vrouwen te maken met geweld. Zie de link hieronder naar het artikel uit het Parool van dinsdag 7 december over geweld tegen vrouwen in Nederland:
 

Geweld tegen vrouwen was een van de hoofdredenen om ‘Voor onze dochters’ te schrijven. En nog steeds raakt het me enorm. Waarom is er geweld tegen vrouwen?

Is dit natuur of cultuur? Daarom heb ik onze hele evolutie uitgeplozen, vanaf de oerknal tot en met het heden. Op zoek naar de redenen voor vrouwenonderdrukking en – geweld.
 
In ‘Voor onze dochters’ staat het verwoord. Het is belangrijke kennis. Want hiermee kunnen ons bewustzijn en gedrag veranderen en daarmee onze samenleving. Zodat er een betere wereld komt. Voor onze dochters, en ook voor hun mannen en kinderen.
Tot zover de veertiende nieuwsbrief. Mocht jij je verbazen over (on) menselijk nieuws of andere input hebben voor mijn nieuwsbrief, laat het me weten op info@monikabankert.com.

Samen gaan we op weg naar een menselijke wereld en al het positieve en liefdevolle helpt.
 
Ik wens je een hele fijne week en tot snel!
 

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Monika?

Je gegevens worden vertrouwelijk verwerkt volgens mijn privacyverklaring.

Winkelwagen
Scroll naar boven