foto bij nieuwsbrief nummer

Nieuwsbrief nummer 2 – De eerste keer

De eerste keer

Eerste keren zijn spannend, want je doet iets nieuws. Goed voor onze ontwikkeling en voor ons brein. En als het meezit, is het ook leuk en inspirerend. De afgelopen twee weken mocht ik een aantal bijzondere ‘eerste keren’ mocht beleven. 

De vorige nieuwsbrief van 5 september was de eerste keer dat ik een nieuwsbrief uitbracht (echt leuk om te doen). Daarna, de afgelopen twee weken volgden er nog veel eerste keren: de eerste keer dat ik mijn boek echt als boek in mijn handen had (trots en ongeloof), de eerste keer dat ik mijn boeken ging signeren (spannend om dit netjes en sierlijk te doen), de eerste keer dat ik in een glitterjurk op een podium heb gedanst (was supergaaf om te doen), de eerste keer dat ik een boekpresentatie heb gehouden (vooraf eng, maar was fantastisch om te doen), de eerste keer dat ik een eerste exemplaar heb overhandigd (met blijdschap en dankbaarheid), de eerste keer dat ik de bestelde boeken mocht uitdelen aan mijn gasten (vol trots), de eerste keer dat ik een feestje in de tuin van Artis heb gehouden (als een kind zo blij), de eerste keer weer dat het – op de coronacheck app voor de gasten na – voelde zoals de feestjes van vroeger (dus ouderwets gezellig).

En daarna volgden nog de eerste keer dat ik de bestelde boeken via Myparcel met streepjescode-etiketten ging versturen (frustratie in het begin: hoe werkt zo iets? en blijdschap toen het toch lukte) en de eerste keer dat ik een lezing heb gegeven over mijn boek (het voelde verbazingwekkend vertrouwd om mijn kennis en ervaringen met deze mooie groep vrouwen te delen).

Ik ben heel dankbaar voor al deze eerste keren en voor de samenwerking met alle fantastische mensen om mij heen die dit mogelijk hebben gemaakt. Samenwerking is het basisprincipe waarop ook menselijk overleven is gebaseerd. Gestimuleerd door de natuur die samenwerken en samenleven beloond met geluks- en genotshormonen.

 

Nieuws van de week – samen (over) leven doe je met elkaar

Ook het nieuws van de afgelopen twee weken ging over samenleven. Samenleven in ons land waarin de verschillende meningen lijken te verharden en te gaan polariseren. Zowel in de maatschappij als geheel als in de politiek. Waar blijft het goede gesprek met elkaar?

Samenleven gaat uiteindelijk over samen overleven, waarbij eigenbelang en politiek partijbelang horen te wijken voor dat wat nodig is om de gehele samenleving zo goed mogelijk te laten overleven. 

Dat we samen, en dus ook als individu, doen wat nodig is om de schade voor een ander en de samenleving te vermijden of zo klein mogelijk te maken. Tenslotte zijn wij allen samen verantwoordelijk voor de liefdevolle duurzame samenleving die we wensen te zien.

Het goede nieuws van de afgelopen week is dat er nu serieus geprobeerd wordt om een politieke samenwerking te creëren die de belangrijke thema’s en problemen aan gaat pakken. Op inhoud en zonder machtsspelletjes. Het klimaat kan niet wachten, en bijvoorbeeld ook de mensen niet die belangrijke levensbeslissingen en gebeurtenissen uitstellen vanwege de woningnood.  

Het slechte nieuws van de afgelopen week komt helaas weer uit Afghanistan waar de scholen weer begonnen zijn, alleen voor jongens. En niet voor meisjes. Vrouwen tellen niet volwaardig mee bij dit ‘samenleven’. Deze vrouwenonderdrukking is opvallend, maar helaas niet exclusief voor Afghanistan zoals ik ook in mijn vorige nieuwsbrief meldde. Feitelijk worden alle vrouwen in extremistische vadergodculturen onderdrukt, niet alleen in Afghanistan maar ook in delen van Oost-Europa en Amerika, zoals respectievelijk Polen en Texas. 

Waarom er goddelijke regels worden ingezet om vrouwen te temmen en waarom vrouwenonderdrukking bestaat kun je lezen in mijn boek Voor onze dochters. Het is inmiddels bij alle bekende kanalen te koop en als gesigneerd exemplaar via mijn website www.monikabankert.com.

Tot zover de tweede nieuwsbrief. Ik hoop dat je ervan hebt genoten. 

Mocht jij je verbazen over (on) menselijk nieuws of andere input hebben voor mijn nieuwsbrief, laat het me weten op info@monikabankert.com

Samen gaan we op weg naar een menselijke wereld en al het positieve en liefdevolle helpt.

Ik wens je een hele fijne week en tot snel!

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Monika?

Je gegevens worden vertrouwelijk verwerkt volgens mijn privacyverklaring.

Winkelwagen
Scroll naar boven