cursus natuurlijk vrouwelijk leiderschap

Nieuwsbrief nummer 5 – Natuurlijk Vrouwelijk Leiderschap

Natuurlijk Vrouwelijk Leiderschap

Met trots en blijdschap kan ik je melden dat het over enkele dagen mogelijk is om je in te schrijven voor de cursus Natuurlijk Vrouwelijk Leiderschap via mijn website.

In deze eendaagse cursus vertel ik je alles over natuurlijk vrouwelijk leiderschap en hoe dit in onze evolutie is ontwikkeld. Je onderzoekt op deze dag wat dit voor jou zou kunnen betekenen, en hoe jij daar je voordeel mee kunt doen in je persoonlijke en professionele leven.

Ik geef de cursus aan een kleine groep deelnemers in een mooie natuurlijke omgeving. Volledig verzorgd verblijven we in een heemparkhuisje in het prachtige Thijssenpark en benutten we de schoonheid van het prachtige park als inspiratiebron voor de creatie van onze eigen leiderschapsgids.

De eerste drie cursusdagen zijn op vrijdag 5 november, vrijdag 19 november en vrijdag 3 december.

Ik heb er nu al heel veel zin in!

 
 
Nieuws van de week – Nobelprijzen
 

De afgelopen week werden de Nobelprijzen van dit jaar bekend gemaakt. Deze prijzen hebben we te danken aan de Zweedse wetenschapper en industrieel Alfred Bernhard Nobel, onder andere bekend van de uitvinding van dynamiet. Hij bepaalde in zijn testament dat elk jaar op zijn sterfdag – 10 december – vijf Nobelprijzen worden uitgereikt. De prijzen worden gefinancierd uit de rente op zijn kapitaal.

Deze vijf prijzen zijn op het vlak van de natuurkunde, scheikunde, geneeskunde, literatuur en vrede. Later is hier nog economie aan toegevoegd. Bijzonder is dat de prijzen internationaal zijn – er stond in zijn testament dat de nationaliteit van de kandidaten niet van belang was – en dat de prijzen moesten worden toegekend aan hen die in het afgelopen jaar aan de mensheid het grootste nut hebben verschaft. Aan onze mondiale superhelden dus.

Ieder jaar wordt weer reikhalzend naar de prijzen uitgekeken en vooral naar die van de Vrede. Deze prijs wordt toegekend door een comité van vijf leden van het Noorse parlement (het Nobelcomité). Afgelopen vrijdagochtend (8 oktober 2021) werd bekend dat de Nobelprijs voor de Vrede 2021 is toegekend aan twee journalisten, te weten de Filippijnse Maria Ressa en de Rus Dimitri Moeratov. Zij hebben de prijs gekregen voor hun moedige strijd voor de vrijheid van meningsuiting in hun vaderland. Volgens het Nobelcomité staan zij symbool voor alle journalisten die voor dat ideaal opkomen in een wereld waarin democratie en persvrijheid steeds meer onder druk staan.

‘Vrije onafhankelijke, feitelijke journalistiek die bescherming biedt tegen machtsmisbruik, leugens en oorlogspropaganda’, aldus voorzitter Berit Reiss-Andersen van het comité.

Zonder vrijheid van meningsuiting en persvrijheid, dat wil zeggen zonder juiste en volledige informatie, is het moeilijk om een vreedzame duurzame wereld te creëren. Goede en transparante informatie ontmaskert machtsmisbruik en onderdrukking. De vrije journalistiek is dus een essentieel onderdeel voor het bereiken van een meer menselijke wereld.

Toevallig is de uitreikingsdatum van 10 december niet alleen de sterfdag van Nobel, maar ook de Dag van de Rechten van de Mens. Op deze datum werd in 1948 namelijk de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens aangenomen door de Algemene vergadering van de Verenigde Naties. Een belangrijke dag voor ons als mensheid om stil te staan bij wat we wensen voor onze toekomst: namelijk een menselijke wereld voor iedereen.

En dit jaar op 10 december onderstreept de Nobelprijs voor de Vrede hoe belangrijk vrije onafhankelijke, feitelijke journalistiek is voor het bereiken van deze gewenste menselijke wereld.

Tot zover de vijfde nieuwsbrief. Mocht jij je verbazen over (on) menselijk nieuws of andere input hebben voor mijn nieuwsbrief, laat het me weten op info@monikabankert.com.

Samen gaan we op weg naar een menselijke wereld en al het positieve en liefdevolle helpt.

 
Ik wens je een hele fijne week en tot snel!

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Monika?

Je gegevens worden vertrouwelijk verwerkt volgens mijn privacyverklaring.

Winkelwagen
Scroll naar boven