IMG

Nieuwsbrief nummer 6 – Natuurweekend en ons kwetsbare brein

Natuurweekend en update cursus Natuurlijk Vrouwelijk Leiderschap
 
Ieder jaar in de herfst en in het voorjaar gaan mijn lief en ik een weekendje weg waarin we fietsen door bos en heide. En dit weekend was het ‘ons herfstweekend’. Weg uit de drukte en met alle zintuigen de natuur ervaren: verkleurende blaadjes, de geur van dennen, humus en muskus, kwetterende vogels, bomen die je omringen, vergezichten over de heide, en natuur in beeld zover als het oog reikt. Een weldaad voor lichaam en geest.

En wat me dan opvalt: de natuur is altijd prachtig. De schoonheid in alle seizoenen. Zelfs in het seizoen van het verval, de herfst, of misschien wel juist. Met de schitterende herfstkleuren.

Het was voor mij ook het eerste weekend ‘niets doen’ na de rollercoaster van de afgelopen maanden. Even op adem komen, zo fijn. Deze rollercoaster ging van manuscript naar boek, ontwikkelen website, organisatie boekpresentatie, naar de ontwikkeling van de cursus Natuurlijk Vrouwelijk Leiderschap. Wel allemaal heel leuk om te doen. En dat laatste heeft nu even al mijn aandacht. Het is zo mooi om al mijn kennis van de evolutie en die uit mijn carrière in het bedrijfsleven te laten samenkomen.

Zoals je wellicht weet is het sinds afgelopen maandag mogelijk om je in te schrijven voor deze eendaagse cursus. Dit kan via mijn website:

https://www.monikabankert.com/cursus-natuurlijk-vrouwelijk-leiderschap/

De cursusdagen zijn iets gewijzigd ten opzichte van mijn vorige nieuwsbericht en cursusbericht. Dit had te maken met de feedback die ik ontving over de timing. De cursus wordt nu gegeven op vrijdag 3 december 2021, vrijdag 21 januari 2022 en vrijdag 18 februari 2021.

Ik heb ongelofelijk veel zin om jou alles over natuurlijk vrouwelijk leiderschap te vertellen en hoe dit in onze evolutie is ontwikkeld. En om jou te inspireren bij jouw onderzoek naar wat dit voor jou betekent en hoe je daarmee je voordeel mee kunt doen in je persoonlijke en professionele leven. Ik ben er van overtuigd dat we met natuurlijk vrouwelijk leiderschap meer geluk voor onszelf en onze omgeving kunnen creëren.
 
 
Nieuws van de week – Ons kwetsbare brein en internetbedreigingen
 
 
Afgelopen weekend heb ik in ons natuurweekend in Drenthe ook het herinneringscentrum Kamp Westerbork bezocht. Een museum met daarin beeldmateriaal en geluidsfragmenten over het leven in Kamp Westerbork. Het herinneringscentrum laat de individuele verhalen zien en horen van een aantal van de 102.000 mensen, die hier verbleven in de tweede wereldoorlog. De meesten werden na een verblijf van enkele weken of maanden op transport gezet naar een vernietigingskamp in Duitsland of Polen. Een van de grootste misdaden tegen de mensheid.

Het is een gruwelijk bewijs tot wat de mens in staat is als onderdrukker. Ons kwetsbare brein stelt ons in staat extremistische ideologieën, systemen of religies te volgen die lijnrecht ingaan tegen de natuurlijke menselijke waarden. In principe zijn we namelijk zo (instinctmatig) voorgeprogrammeerd dat we een andere mens geen schade willen berokkenen.

Door andere mensen niet meer als mens te zien, maar als iets anders – een afvallige, een ongelovige, een vijand, een buitenlander of misschien gewoon iemand met een andere mening – kan ons brein afstappen van dit heilige principe om de ander geen kwaad te doen.
Ons brein is kwetsbaar, omdat het zo makkelijk misleid kan worden om onmenselijke acties te doen.

Laten we ons daarvan bewust zijn. Zeker in deze tijd waarin de ander nog makkelijker ontmenselijkt wordt door de afstand die internet biedt en waardoor het gevoel met een ‘echt’ mens te communiceren wordt verminderd.

En daarmee ben ik bij het nieuws van de week waarin een van de (internet) bedreigers van Rutte werd opgepakt, en de internetbedreiger van Kaag in een rechtszaak na het horen en zien van de echte mens Kaag zijn excuses aanbood. Het kan dus nog goed komen.

Tot zover de zesde nieuwsbrief. Mocht jij je verbazen over (on) menselijk nieuws of andere input hebben voor mijn nieuwsbrief, laat het me weten op info@monikabankert.com.

Samen gaan we op weg naar een menselijke wereld en al het positieve en liefdevolle helpt.
 
Ik wens je een hele fijne week en tot snel!
 
 

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Monika?

Je gegevens worden vertrouwelijk verwerkt volgens mijn privacyverklaring.

Winkelwagen
Scroll naar boven