IMG

Nieuwsbrief nummer 9 – Leiderschap

Natuurlijk Vrouwelijk Leiderschap

 
 
De laatste tijd ben ik volop bezig geweest met het uitwerken van de cursus Natuurlijk Vrouwelijk Leiderschap. Ontzettend leuk om zowel alle relevante leiderschapskennis uit onze evolutie als de best practices van modern leiderschap samen te bundelen in het programma van een dag. Met oog voor het vrouwelijke en het mannelijke, de dilemma’s die dat geeft en welke oplossingen er mogelijk zijn.

En vooral om de deelnemers aan de cursus zodanig te inspireren dat zij aan het einde van de dag hun persoonlijke leiderschapsgids hebben ontwikkeld. Een leidraad en naslag voor hun authentieke eigen leiderschap. Voor een leven in geluk op alle momenten.

Mocht het jou ook interesseren: er zijn nog enkele plekjes vrij op 3 december. Je kunt je inschrijven via mijn website, www.monikabankert.com.
 
Als 3 december te vroeg voor jou is, weet dan dat je je via mijn website ook al kunt inschrijven voor de volgende afleveringen.
Deze zijn op 21 januari en 18 februari.

Bijgaand in de link een kort filmpje over de cursus vanuit het mooie Thijssepark.
Nieuws van de week – Leiderschap
 
 
De wereld is de laatste twee jaar later sterk veranderd. Corona kwam in ons leven en de gevolgen van klimaatverandering zijn overal zichtbaar. De urgentie om samen te werken om het leven leefbaar te houden met corona en om de klimaat- en natuur problemen op te lossen is groter dan ooit.

Het is fijn om te beseffen dat je ondanks alle onrust om je heen op persoonlijk niveau de jaarlijks terugkerende groeicycli kunt blijven ervaren. Wij zijn ook natuur en leven met de seizoenen. Doe je voordeel met de kracht en energie van de natuur. Nu is de tijd van reflectie, loslaten, en inspiratie voor de grote zaken van dit moment die om leiderschap vragen. Van iedereen.

Dit leiderschap zagen we de afgelopen week in Glasgow waar de wereldleiders afspraken aan het maken zijn over de CO2 uitstoot en alles wat daar invloed op heeft. Overal in Europa waren klimaatmarsen waar mensen hun zorgen uiten en hun strijdbaarheid laten zien: dit is ook leiderschap. Laten zien waar je voor staat en de ander de goede informatie te geven om de juiste besluitvorming te doen plaatsvinden.

Afgelopen vrijdag hoorde ik van de CEO van KPMG de volgende woorden over het oplossen van het klimaatprobleem. Ze zei: ‘Het is nu, het is ik en het is wij’. Wij – samenwerking dus met iedereen. We zullen ons daarvoor allemaal moeten inspannen en aanpassen.

Dit is leiderschap zoals het bedoeld is bij de moderne Homo sapiens gericht op de lange termijn overleving èn gericht op welzijn (doel) in plaats van welvaart (middel). En samen, op basis van gelijkwaardige samenwerking. Deze gelijkwaardige relatie is nodig voor de grote prestatie die de komende 9 jaar geleverd moet worden.

Laten we allen het beste van onszelf geven om dit grote probleem met elkaar op te lossen.


Tot zover de negende nieuwsbrief. Mocht jij je verbazen over (on) menselijk nieuws of andere input hebben voor mijn nieuwsbrief, laat het me weten op info@monikabankert.com.

Samen gaan we op weg naar een menselijke wereld en al het positieve en liefdevolle helpt.
 
Ik wens je een hele fijne week en tot snel!
 

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Monika?

Je gegevens worden vertrouwelijk verwerkt volgens mijn privacyverklaring.

Winkelwagen
Scroll naar boven