IMG

Nr. 49 – Verjaardag en het World Wide Women Web

Verjaardag

 
Afgelopen maandag 12 september vierde ik de eerste verjaardag van mijn boek VOOR ONZE DOCHTERS met een bloem in mijn haar en met mijn gedachten bij vorig jaar. Ik had er een kort filmpje van gemaakt, een zogenaamde reel. Hierbij een foto van de Facebook versie van de reel met een grappig filter.
 

Precies een jaar daarvoor danste ik op de aanstekelijke klanken van “I’m every woman’ van Chaka Khan in een glitterjurk op het hoge ronde podium midden in het planetarium van ARTIS.

Het begin van een droomavond. Hierna volgde een ARTIS-show over het universum en daarna mocht ik mijn verhaal over de zoektocht naar de waarheid van de mensheid én het schrijven en maken van een boek vertellen. Christine Pannebakker sprak over haar belevenissen als mijn schrijfmentor en aan het einde mocht ik het eerste exemplaar uitreiken aan professor José Joordens.

De muziek, drankjes en hapjes na afloop waren buiten, vanwege de Covid-19 maatregelen. Op deze prachtige nazomeravond was dat geen straf, maar een heel groot cadeau om de boeklancering in de sprookjesachtige tuin van ARTIS te mogen vieren. Onvergetelijk.

En ik ben nog steeds ongelofelijk dankbaar voor iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt en voor de aanwezigheid van alle lieve gasten met wie ik dit heb kunnen delen.

In mijn boek draait alles om de zoektocht naar het antwoord op die ene vraag. Dé vraag die alle wereldproblemen met elkaar verbindt. Vijf jaar lang had ik gezocht en geschreven en sinds 12 september 2021 kan iedereen het lezen.

Heel graag gun ik alle mensen de wijsheden, kennis en inzichten die ik vond. Lezers zeggen mij dat het boek hun blik op de mensheid heeft veranderd.  

Vanwege deze eerste boekverjaardag krijgt iedereen die via mijn website monikabankert.com bestelt, een stijlvol ‘het leven is liefde’ vulpotlood cadeau* cadeau.

* Deze aanbieding geldt een maand lang tot 12 oktober en zolang de voorraad strekt

 
Nieuws van de week – World Wide Women Web
 

De afgelopen week was er, zoals eigenlijk iedere week, weer veel verdrietig nieuws. Zo ook over vrouwen en vrouwenrechten.

Een vrouw van 22 jaar is in Teheran door de religieuze politie was opgepakt, omdat zij zonder hoofdbedekking buiten liep. Zij heeft dat niet overleefd. De Hongaarse regering heeft per decreet een soort van mishandeling voor zwangere vrouwen die abortus overwegen ingesteld door hen te verplichten te wachten met de abortus totdat er een hartslag van de baby te horen is. Waarna de vrouw geconfronteerd moet worden met dit teken van leven. Verder werd deze weekend bekend dat in West-Virginia het plegen van abortus nu bijna onmogelijk is geworden door een nieuwe wet die de Republikeinse machthebbers hebben ingevoerd. En tenslotte kwam deze week het nieuws naar buiten dat het aantal meisjes met psychische problemen in ons land sinds 2017 fors gestegen. Zo heeft 43% van hen emotionele problemen (dit was 28%). Ze ervaren veel druk van school, ouders en leraren en zijn onzeker over hun toekomst.

Maar er is ook goed nieuws! Deze week hebben Leuny van der Werff, Sandra Gevaert, Gemma van Steekelenburg en ikzelf de lancering bekend gemaakt van het WORLD WIDE WOMEN WEB.

WWWW is a collaboration by and for women to connect, strengthen and empower women to reinforce our female energy for all. Het is een beweging om vrouwen te verbinden en te versterken en ‘to infuse our worlds with her connecting and healing power.’ Op 31 oktober komen wij bijeen en roepen vrouwen die dit aanspreekt op om met ons de geboorte van WWWW te vieren. Je kunt ons vinden op LinkedIn op de pagina WORLD WIDE WOMEN WEB waarop ook de Save the date van 31 oktober te vinden is.

Tot zover de negenenveertigste nieuwsbrief. Mocht jij je verbazen over (on)menselijk nieuws of andere input hebben voor mijn nieuwsbrief, laat het me weten op info@monikabankert.com.

Samen gaan we op weg naar een menselijke wereld en al het positieve en liefdevolle helpt.

Ik wens je een hele fijne week en tot snel!

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Monika?

Je gegevens worden vertrouwelijk verwerkt volgens mijn privacyverklaring.

Winkelwagen
Scroll naar boven