NVL x px

Nr. 53 Hulp bij jouw wensen in 2023 en de kracht van de Zonnedochter

Hulp bij jouw wensen voor 2023

Voor 2023 wens ik jou alles wat je voor jezelf wenst. Dat jouw dromen in 2023 uit mogen komen. Dat hoop ik zo voor jou.

Misschien kan ik je daarbij helpen. Dit jaar geef ik in het voorjaar, op vrijdag 3 en 17 maart, de tweedaagse cursus Natuurlijk Vrouwelijk Leiderschap aan een selecte groep vrouwen. Twee dagen waarin je je kunt onderdompelen in de natuur èn in jouw evolutie om tot de kern te komen. Bij jouw unieke kracht en wijsheid.

Twee dagen tijd voor jezelf. Om de balans op te maken en je te herijken met de wijsheid uit de natuur. Samen met een kleine groep andere vrouwen. Zodat je het leven kunt leiden waar je blij van wordt.

Met Natuurlijk Vrouwelijk Leiderschap mag je er zijn en ga je stralen. Mag je opstaan en er echt zijn voor jezelf en voor degenen die belangrijk zijn voor jou.

Mag je in het licht gaan staan en de liefde en de energie voelen stromen.

Mag je vertrouwen op jouw natuurlijke kracht en wijsheid.

En mag je je leven leiden op een manier zoals het in de natuur bedoeld is. Dat is wat ik jou gun.

https://www.monikabankert.com/cursus-natuurlijk-vrouwelijk-leiderschap/


PS. Wil je nog meer inspiratie voor een prachtig 2023? Of wil je mij ontmoeten bij mijn boekenkraam? Voor onze dochters door mij laten signeren?
Op zaterdag 28 en zondag 29 januari sta ik weer in Rijswijk op hét spirituele event van Nederland: de ‘Paranormaal alternatief beurs’. Met de code ONZEDOCHTERS ontvang je 25% korting op de ticketprijs https://paranormaalalternatief.nl
 
 
Nieuws van de maand – De kracht van de Zonnedochter
 
Vorig jaar in januari werden we opgeschrikt door schandalen bij the Voice, alwaar mannen met macht zich opdrongen aan jonge kandidates. Dit jaar, gisteren op 13 januari, presenteerde het kabinet een actieprogramma tegen seksueel overschrijdend gedrag en seksueel geweld. Zal dit het jaar van verandering worden?

Vorig jaar in februari begon de oorlog in Oekraïne. Zal er dit jaar een einde aan komen?

Zal dit jaar een jaar worden waarin het goede gaat overheersen? Een jaar waarin we meer zorgzame vrouwelijke energie gaan voelen? Een jaar waarin we dichterbij een wereld komen met een eerlijke plek voor iedereen? Kunnen we de contouren van een menselijke wereld gaan ontdekken?

Een kleine maand geleden deelde ik op social media het volgende verhaal over de Zonnedochter. Het zou zomaar kunnen dat haar kracht meespeelt in de positieve veranderingen in 2023.

‘De terugkeer van de Zonnedochter

Het verhaal van 21 december 2022: de kortste dag en de langste nacht van 2022. Het is de kortste dag, omdat vanaf morgen de zon weer iets later ondergaat. Maar in de ochtenden wordt het eerst nog later licht tot aan 26 december. Daarna blijft het tijdstip van zonsopkomst gelijk tot en met 5 januari. Pas vanaf 6 januari komt de zon weer iets eerder op. Niet geheel toevallig wordt in deze periode op het noordelijk halfrond feestelijk de terugkeer van het licht gevierd. Voor mijn gevoel is dit het belangrijkste seizoensfeest van het jaar qua voorbereidingstijd, activiteiten en uitvoering.

Maar wat is de betekenis en de origine hiervan?

Vorig jaar heb ik in een online masterclass (Ancient Herstory, een grote aanrader voor iedereen die meer over onze vrouwelijke culturele geschiedenis wil weten) van Karin Haanappel, kunsthistorica, geleerd dat de geboorte van het kindje Jezus, een verandering is van een veel oudere mythe.

In ons deel van Europa werd de geboorte van een nieuw zonnejaar symbolisch gevierd met de geboorte van een zonnekind. Een jonge zon. Bij de natuurvolken zo’n 5.000 jaar geleden was de zon vrouwelijk. Dus de zonnegodin baarde een jonge zon, een dochter.

Bij de Isisverering in Egypte veranderde dit. Isis, de vruchtbaarheidsgodin, baarde een zoon, Horus. Deze cultus werd via de Grieken en Romeinen populair in een groot deel van Europa.

Het christelijke geloof heeft daar nog een ‘schepje’ bovenop gedaan door de status van de moeder, van grote Godin te veranderen in die van maagd. De maagd Maria die op mysterieuze wijze zwanger werd van een god, de God. De vrouwelijke scheppingskracht was door het christelijke geloof geheel getransformeerd naar mannelijke scheppingskracht. Met een mannelijke schepper.

Bijzonder hoe mythes en verhalen de historische machtsverhoudingen weergeven. Ik vind een zonnedochter een mooi symbool voor een nieuwe tijd. Voor onze dochters, omdat zij een wereld verdienen waarin het vrouwelijke gelijkwaardig meetelt en gewaardeerd wordt. En natuurlijk is een vreedzame, duurzame wereld ook beter voor onze zonen.

In de huidige transitieperiode van een mannelijke naar een menselijke wereld is een zonnedochter een prachtig ijkpunt om de balans te hervinden. Het geeft de focus op het vrouwelijke, zorgzame, duurzame en liefdevolle, op de verbinding. Het scheppen van leven is liefde.

En dat is wat we nu nodig hebben. De terugkeer van de vrouwelijke zon en van alle liefdevolle en creatieve scheppingsenergie die zij meebrengt. Laten we haar aanbidden.

Onze lieve mooie krachtige zonnedochter is geboren!’

Tot zover de drieënvijftigste nieuwsbrief. Mocht jij je verbazen over (on) menselijk nieuws of andere input hebben voor mijn nieuwsbrief, laat het me weten op info@monikabankert.com.

Samen gaan we op weg naar een menselijke wereld en al het positieve en liefdevolle helpt.
 
Ik wens je een hele fijne maand en tot snel!
 

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Monika?

Je gegevens worden vertrouwelijk verwerkt volgens mijn privacyverklaring.

Winkelwagen
Scroll naar boven