fae c a

Nr.57 In de Positiviteitspodcast en de tranen van een minister

In de Positiviteitspodcast
 
Ik voel me vereerd.

Boukje Jongedijk wil de wereld graag een stukje mooier maken. En dat doet ze met haar Positiviteitspodcast. Iedere twee weken verschijnt er een nieuwe aflevering met ‘mooie mensen en bijzondere verhalen’.

In april heeft Boukje mij thuis geïnterviewd voor haar Positiviteitspodcast. Het was een heel fijn gesprek. En sinds deze week staat het online!

Wie zijn wij als moderne mensheid? Waarom heb ik hoop? Hoe is mijn boek ‘Voor onze dochters’ ontstaan? Dat en veel meer in Positiviteitspodcast 76 van Boukje Jongedijk.

 
 
Ik wens je veel (kijk- en) luisterplezier!
 
 
Nieuws van de week – De tranen van een minister
 
Stel je voor dat je dochters aan je vragen om te stoppen met het belangrijke werk dat je voor het land doet, omdat ze het te gevaarlijk vinden voor jouw veiligheid. Dat ze bang zijn dat je misschien vermoord zou kunnen worden. Als je hiermee wordt geconfronteerd als moeder, dan schiet je vol. Hun bezorgde oproep kan een overweging zijn om te stoppen.

Terwijl je dit werk juist doet om bij te dragen aan een betere wereld voor je dochters. Voor je kinderen. Dat overkwam deze week Minister van Financiën Sigrid Kaag.

Het is vreselijk dat er mensen, en dit zijn meestal mannen, in ons land leven die er een potje van maken en hun onmacht met geweld uiten.

Misogynie, alias vrouwenhaat, en feminicide, het vermoorden van vrouwen omdat ze vrouw zijn, lijken niet minder te worden. Integendeel. Iedere 8 dagen wordt er in Nederland een vrouw vermoord, alleen omdat ze vrouw is.

Waar komt dit vandaan? Waarom onderdrukken sommige mannen vrouwen? Waarom zijn er vrouwonderdrukkende systemen in de meeste landen?

Ik wil ook een betere wereld voor de volgende generatie. En speciaal voor de meisjes, omdat het uitmaakt of je een jongen of een meisje bent. Er is nog steeds geen gelijkwaardige situatie.

Voor mij was dit de aanleiding om op zoek te gaan in onze evolutie naar de waarheid achter vrouwenonderdrukking en daar een boek over te schrijven: VOOR ONZE DOCHTERS.

Sommige mensen vinden het vervelend als je de bedreigingen aan vrouwelijke politici specifiek benoemd als misogynie. Op social media reageren zij dan met boosheid, omdat zij een andere mening hebben. En dat ondanks de onderzoeken over dit onderwerp die hun ongelijk aantonen. Alleen al daarom is het nodig om te blijven schrijven over de vele verschijningsvormen van vrouwenonderdrukking in onze maatschappij. Om het iedere keer opnieuw geduldig uit te leggen.

Zodat er bewustzijn komt over vrouwenonderdrukking, en uiteindelijk verandering.

Tot zover de zevenenvijftigste nieuwsbrief. Mocht jij je verbazen over (on) menselijk nieuws of andere input hebben voor mijn nieuwsbrief, laat het me weten op info@monikabankert.com.

Samen gaan we op weg naar een menselijke wereld en al het positieve en liefdevolle helpt.
 
Ik wens je een hele fijne week en tot snel!
 

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Monika?

Je gegevens worden vertrouwelijk verwerkt volgens mijn privacyverklaring.

Winkelwagen
Scroll naar boven