IMG klein bijsnijden

Nr.62 Terugkijken webinar, Samhain, met de billen bloot en al 16 tips!

Terugkijken webinar Pure Feminine Leadership

 

In de vorige nieuwsbrief schreef ik ook over dit webinar van Marie José Rietdijk*. In het webinar hadden we een superfijn gesprek over vrouwelijk leiderschap en de verborgen geschiedenis van de vrouw. Wil jij het ook zien?

Webinar Marie José Rietdijk in gesprek met Monika Bankert op 20-09-2023

*Marie José Rietdijk is bezielster en kunstenaar. Zij belichaamt Pure Feminine Leadership en heeft vele vrouwen gefaciliteerd in het ontdekken van hun vrouwelijke kracht en leiderschap. Houd haar website in de gaten, want ze organiseert prachtige dagen om vrouwen te bekrachtigen en om vrouwen hun rechtmatige prominente plek in de samenleving terug te geven.

 
Samhain – een bijzondere dag
 
Het is vandaag 2 november. Deze dag wordt in de katholieke kerk allerzielen genoemd. Een dag van samenkomst om de overledenen te herdenken. Op 1 november, allerheiligen, worden heiligen herdacht, een bijzondere categorie overledenen. Op 31 oktober wordt Halloween gevierd. Dat heeft ook met 1 november te maken, namelijk de avond voor allerheiligendag: All Hallows Eve. Net zoals Christmas Eve de avond voor kerstmis is.
 
Toevallig was 31 oktober in de Keltische kalender oudjaarsdag, omdat op 1 november het nieuwe jaar begon en tegelijk met de winter. Deze dag wordt Samhain genoemd. Uit de Keltische cultuur komt ook het gebruik om de avond vooraf aan ‘de dag’ deze al te vieren, omdat bij de Kelten de nieuwe dag bij de zonsondergang van de ‘oude’ dag begint, en niet bij de zonsopkomst van de dag of bij middernacht.
 

Op Samhain, dus op de avond van 31 oktober, begint de winter en is de sluier tussen de wereld van de levenden en de wereld van de doden het dunst volgens de oude Europese natuurreligies. Daarom is Samhain, naast oudejaarsavond ook een feest ter verering van de doden.

Zo bezien is de katholieke traditie een voortzetting onder andere naam van het heidense Samhain. Heb jij op 31 oktober overledenen in jouw familie- of vriendenkring herdacht? Ik denk altijd aan mijn ouders, en aan mijn oma. Daarom draag ik op die dag de ketting die ik kreeg van mijn moeder. Zij had die op haar beurt van haar moeder, mijn oma, gekregen.

Als ik de ketting draag, dan ben ik in gedachten dichterbij hen. Op de foto hierboven draag ik deze ketting. Ik heb er vorig jaar een artikel over geschreven. Deze kun je lezen in dit blog.

 

Met de billen bloot

Het gaat nog niet goed met de diversiteit in het accountantsberoep. Daarover schreef ik op 6 oktober een column. Deze is verschenen op de website accountant.nl.

Ik ben accountant zoals je wellicht weet, en toevallig ook bestuurslid van de beroepsorganisatie, de NBA. Deze afkorting staat voor de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants. Verder ben ik ambassadeur van de NBA community Women Leadership. Onze commmunity streeft naar betere carrièremogelijkheden voor vrouwelijke accountants.

Belangrijk om te zeggen is dat ik de column op persoonlijke titel geschreven. Ik heb hierin mijn persoonlijke carrière-ervaring beschreven. Ook gaat het over de eerste uitkomsten van de diversiteitsmonitor. Hierin rapporteren de aangesloten organisaties over de gender- en culturele diversiteit binnen hun organisatie per functieniveau. Bij deze rapportage gaan de organisaties als het ware met de billen bloot. De cijfers over diversiteit liegen niet. Het laat precies zien hoe het er voor staat. En het gaat nog niet zo goed. De waarheid kan niet worden verhuld. Met de billen bloot dus.

Ook voor niet-accountants is deze column interessant om te lezen! Met daarin een ander perspectief op moederschap, kwaliteit en kwantiteit en carrière.

 
Nieuws van de week – Al 16 tips!
 

Zoals je wellicht weet post ik iedere week op zondag – soms wat eerder, soms wat later 😉 – een tip voor onze nieuwe lijsttrekkers op social media (LinkedIn, Instagram en Facebook). Afgelopen zondag postte ik tip 16 ‘Vertel de hele waarheid!’.

Het is superleuk om alle wijsheid uit de evolutie een plek te geven in adviezen aan de politiek. Ik heb ze voor jou verzameld op een pagina. Lekker overzichtelijk en gratis! Voor jou en voor de lijsttrekkers.

Tot zover de tweeënzestigste nieuwsbrief. Mocht jij je verbazen over (on) menselijk nieuws of andere input hebben voor mijn nieuwsbrief, laat het me weten op info@monikabankert.com.

Samen gaan we op weg naar een menselijke wereld en al het positieve en liefdevolle helpt.

 
Ik wens je een hele fijne week en tot snel!
 

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Monika?

Je gegevens worden vertrouwelijk verwerkt volgens mijn privacyverklaring.

Winkelwagen
Scroll naar boven