jpeg

Nr.65 In de podcast van de Wize Move Society, 8 maart, een mannenwereld én het Natuurlijk Vrouwelijk Leiderschapsprogramma

Gast in podcast Wize Move Society


Deze eerste nieuwsbrief van 2024 begint met het laatste nieuws van 2023. Toen is namelijk  een podcast van de Wize Move Society uitgekomen, waarin ik de gast was van podcast host Ingun Bol.

Ingun Bol is een bijzondere vrouw. Ze is niet alleen de oprichtster van de Wize Move Society, maar ook van Female Wave of Change. Dit is een prachtige internationale organisatie voor vrouwelijk leiderschap. Zij hebben de leus: ‘Let’s not fight the old, but create the new’.

Voordat de podcast werd opgenomen heb ik Ingun ontmoet in mijn favoriete boekhandel Libris Venstra in Amstelveen. Aldaar overhandigde ze me het eerste exemplaar van het werkboek van Female Wave of Change ‘Unleashing your potential as an authentic feminine leader’. Een grote eer!

In de podcast sprak Ingun met mij over wat me overkwam op mijn 50ste en hoe mijn leven daarna veranderde. Over ‘Re-inventing your life after 50’.

Het werd een boeiend gesprek!

Spotify link Ingun Bol met Monika Bankert

Ik wens je alvast veel luisterplezier!

 

8 maart viering
 
Acht vrouwenorganisaties in en rond het Gooi vieren gezamenlijk internationale vrouwendag op vrijdagavond 8 maart in het Brinkhuis in Laren. Ik mag bijdragen aan deze bijzondere avond met als thema ‘een wereld, 1000 vrouwen’. Daar heb ik superveel zin in!

Heb je interesse om er ook bij te zijn? Via dezelink vindt je het programma en de ticketverkoop. De opbrengst gaat naar de CosmoQueen Foundation. Zij helpen kansarme vrouwen op weg naar sociale en economische empowerment.
 
Het Natuurlijk Vrouwelijk Leiderschapsprogramma 2024

Het derde jaar alweer dat ik een Natuurlijk Vrouwelijk Leiderschapsprogramma aanbied aan vrouwen. Zo fijn om te doen!

Je hebt als ontvanger van de nieuwsbrief de primeur van het 2024 programma. Wie weet ben jij een van de twaalf vrouwen die dit jaar het programma gaan volgen?

Hieronder vind je de tekst die vanaf morgen op sociale media verschijnt:

Hoe kies ik als vrouw voor mezelf, en voor wat ik belangrijk vind, op een manier die bij me past, terwijl we op dit moment leven in een mannenmaatschappij?
 
Iedere dag zorg je ervoor dat de boel blijft draaien. Voorkom je problemen of los je ze op. En dat als vrouw in een mannenwereld. Vaak het je het druk. Tijd voor jezelf of voor de dingen die je echt belangrijk vindt schieten er soms bij in.
 
Hoe krijg je meer grip op je leven? Op een liefdevolle manier? Hoe vergroot jij je invloed? Hoe kan jij je leiderschap gaan leven?
 
Ik geloof niet in de op de mannelijke leest geschoeide ‘boost je performance’ cursussen. Wel geloof ik in de wijsheid van de natuur en van onze menselijke evolutie.
 
Ook geloof ik in de creatieve energie van onze vrouwelijke biologische kracht en in onze vrouwelijke leiderschapskwaliteiten.
 
Daarom heb ik voor jou mijn kennis over de evolutie in het Natuurlijk Vrouwelijk Leiderschapsprogramma verwerkt, zodat we deze kunnen inzetten voor een gelukkiger leven voor onszelf, onze naasten en onze omgeving. En voor onze wereld.
 
Dit jaar bestaat het programma uit drie dagen op een mooie locatie in de natuur en daarnaast ook een persoonlijk leiderschapsreflectiegesprek. Er zijn twee groepen: een vrijdaggroep en een zaterdaggroep met allebei maximaal zes deelneemsters.
 
Heel graag nodig ik jou uit om een van de twaalf vrouwen te zijn. Tot en met 29 februari kun je gebruikmaken van een interessante vroegboekkorting. Zie bijgaande link.
 
Wil je eerst nog meer weten, stuur me dan een berichtje.
 
Ik zie je heel graag!
 
Nieuws van de week – Mannenwereld

Ook de afgelopen week werd het nieuws gedomineerd door dominante mannen, die het voor veel mensen verpesten. Mannelijke regimes die de boel kapot maken. In het nieuws was de politieke moord op Navalny, de voortdurende vreselijke oorlog in Gaza en de ‘populairste’ Nederlandse politicus die twittert dat wij met onze (helaas nog niet eens menselijke) opvang van migranten de dorpsgek van Europa zijn.

Dit illustreert maar eens te meer dat er een ander leiderschap nodig is. Het patriarchaat waaronder we al een paar millennia gebukt gaan laat zien dat het failliet is:een uitgeputte aarde, een verstoord klimaat, een groot verlies aan biodiversiteit, grote ongelijkheid en veel agressie, criminaliteit, machtsmisbruik en oorlogen.

Het leiderschap in het patriarchaat is geen leiderschap. Het zijn machthebbers die hun dominantie, hun macht, misbruiken voor eigen gewin en voor de subgroep waartoe zij behoren. Ongeacht het effect hiervan op anderen en de natuur.

Hoe gaan we het patriarchaat ontmantelen?

Natuurlijk Vrouwelijk Leiderschap zie ik als de belangrijkste oplossing.

Dit is leiderschap op de manier waarop de natuur het bedoeld heeft: goed zorgdragen voor onze overleving op lange termijn. Voor de hele groep en op een liefdevolle manier. Maar hierbij mogen we wel duidelijk zijn over de grenzen van acceptabel gedrag, zodat liefdevolle communicatie de norm wordt in plaats van de nu opkomende verharding, discriminatie, dreiging en uitsluiting zowel in de echte als in de digitale wereld.

Ik wil graag positief eindigen en geloof dat ieder mens zijn best doet. Laten we vooral met elkaar het gesprek aangaan en daarbij duidelijk maken dat we met zijn allen samen zijn op dit bijzondere ruimteschip: ‘We are in this together’. En dat het aan ons allen is om dit op zo’n plezierig en duurzaam mogelijke manier te doen.
 
Tot zover de vijfenzestigste nieuwsbrief. Mocht jij je verbazen over (on) menselijk nieuws of andere input hebben voor mijn nieuwsbrief, laat het me weten op info@monikabankert.com.

Samen gaan we op weg naar een menselijke wereld en al het positieve en liefdevolle helpt.
 
Ik wens je een hele fijne week en tot snel!
 

 

 

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Monika?

Je gegevens worden vertrouwelijk verwerkt volgens mijn privacyverklaring.

Winkelwagen
Scroll naar boven