"Het leven is liefde."

De klei en de mens

Soms ligt wijsheid in simpele vragen. ‘Ben je genoeg met je handen in de klei geweest?’, vroeg mijn vader aan mensen met problemen. Als bollenkweker voelde hij dagelijks de verbinding met de natuur. Dit was mijn jeugd. Buiten spelen en werken op het veld. Het was zo natuurlijk dat ik mijn uitdaging zocht in iets anders. 

Zonder de spierpijn en de blaren voelde het niet echt aan als werken. Als accountant was ik op zoek naar de waarheid achter de cijfers. En daarna als interim-manager hielp ik organisaties om de problemen achter de cijfers op te lossen. Daar was ik goed in geworden. Maar ik miste iets. Was het de klei? 

‘Hoe is het mogelijk?’ Na vijftien jaar interim-klussen bij multinationals opende een opdracht in de geestelijke jeugdgezondheidszorgssector mij de ogen. Dat sommige zaken door de overheid zo slecht georganiseerd konden zijn. En dan nog wel iets wat het allerbelangrijkste is voor de toekomst van de mensheid: de geestelijke gezondheid van de jeugd. Het was het begin van een nieuw bewustzijn met oog voor de mens in plaats van de cijfers. 

monika bankert

Een andere manier van kijken

Deze andere manier van kijken leidde tot verwondering. Zo verbaasde ik mij over het wereldwijde probleem van vrouwenonderdrukking. De ernst van dit onrecht leidde tot een jarenlange zoektocht naar de waarheid: over onze diersoort, over mannen en vrouwen en over onze cultuur. Om daarachter te komen maakte ik opnieuw verbinding met de natuur. Ditmaal niet met de klei, maar met het water. De overvloedige inzichten die ik vond deel ik graag met jou. 

In mijn boek Voor onze dochters vind je de verzwegen waarheid over onze evolutie en over het vrouwelijke en het mannelijke. En hoe deze waarheden het heden hebben laten ontstaan én hoe we daarmee onze toekomst kunnen redden.

Een menselijke wereld creëren we samen. Hierin spelen de 10 voorwaarden voor menselijk welzijn een hoofdrol. Deze heb ik in een denk- en meetmodel gegoten: de Menselijkheidsindex. Gratis te downloaden in een overzichtelijk ebook.

Natuurlijk vrouwelijk leiderschap is zo belangrijk voor onze wereld. Voor onze toekomst. Daarom geef ik voor kleine groepen deelnemers deze exclusieve 3-daagse cursus in een mooie natuurlijke omgeving. Inclusief een persoonlijke leiderschapsreflectie sessie.

monika bankert

Samen naar een betere wereld

Een betere wereld begint bij jezelf. Zo luidt het gezegde. Daar ben ik het mee eens, maar verder geloof ik vooral in ‘samen’. En help ik jou graag een beetje verder op jouw reis. Samen maken we de wereld mooier en beter. Ik wens je veel liefde en wijsheid.

Monika Bankert (1966) is geboren in het IJsselmeerdorpje Andijk. Ze is moeder van twee dochters en een zoon en getrouwd met Marco. Hun samengestelde gezin telt vijf dochters en een zoon.

Anderen over mij

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Monika?

Je gegevens worden vertrouwelijk verwerkt volgens mijn privacyverklaring.

Winkelwagen
Scroll naar boven