Review van interessante boeken en nog weken

Review van 3 interessante boeken en nog 6 weken

Gisteren ben ik teruggekomen van mijn zonovergoten vakantie in Zuid-Frankrijk. Nu weer een beetje aarden in het regenachtige grauwe weer. Met een beetje reflectie over de drie boeken die ik in mijn vakantie heb gelezen. Stuk voor stuk aanraders. 

Ze zijn geschreven door drie fantastische vrouwen en ze zijn dit jaar uitgekomen. Twee boeken beschrijven vrouwenonderdrukking in Nederland. ‘De heks van Limbricht’ van Susan Smit gaat over een heksenjacht uit de 17e eeuw. Beschreven vanuit het perspectief van de aangeklaagde ondergaat de lezer de menselijke wreedheid, domheid en willekeur uit die tijd, die helaas niet alleen specifiek voor die tijd geldt. Onderdrukking door de strenge islam in de 21e eeuw wordt haarfijn en humoristisch beschreven in ‘Ik ga leven’ van Lale Gül. Beide boeken bewijzen waarom mijn boek zo ontzettend belangrijk is. Juist nu. Voor de toekomst van ons allen, en voor onze dochters. 

Het derde boek gaat over vitaliteit en vruchtbaarheid in de breedste zin van het woord. ‘Levenskracht’ van Nienke Stoop is bijzonder zelfhulpboek dat instrumenten biedt voor reflectie en zelfheling. Nienke is arts en combineert de wijsheid van de westerse, oosterse en natuurgeneeskunst.

Mijn review van deze drie boeken is ook het onderwerp van het weekfilmpje van vandaag. Nog 6 weken…

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Monika?

Je gegevens worden vertrouwelijk verwerkt volgens mijn privacyverklaring.

Winkelwagen
Scroll naar boven