Venus van Willendorf bij Tip

Tip 18 voor onze nieuwe lijsttrekkers: Zet in op natuurlijk feminisme!

De aan ons nagelaten Venusbeelden bewijzen aanbidding van het vrouwelijke. Het tegendeel van onderdrukking. Het natuurlijke groepsleven van de eerste moderne mensen laat zien dat de groepscultuur hen tegen onderdrukking beschermde. De vrouw was de spil en organisator van het groepsleven. Zij heeft een paar miljoen jaar lang de aardigste, liefste, intelligentste, mooiste en sterkste helden gekozen om haar te helpen overleven met haar kinderen. Eerst ingewikkeld van het land naar het water en later nog moeizamer van het water terug naar het land. Inclusief de schaarste en de zeer vroeg geboren baby’s en de lange weg naar volwassenheid. Zij kon dit niet alleen. Zij koos de superhelper, de superheld als haar levenspartner. De helpende superheld. En hij mocht stralen als held. Hij kon stralen als held.

Een getemde helpende superheld De dominante mannelijke seksdrive was getemd door een liefdevolle groepscultuur, regelmatige seks, vaderschapshormonen en niet te vergeten het aanzien als helpende held. Zodat mannen vreedzaam en gelukkig waren in hun rol als opvoeder, beschermer, visser en jager. Zodat zij seks hadden én bij de groep mochten blijven. Dat laatste was misschien wel het belangrijkste, want dat betekende overleven voor onze helpende superheld. De vrouw werd aanbeden door de superheld. Alleen zij is door onze prehistorische voorouders in haar supervrouwelijke verschijning verbeeld.

Uit VOOR ONZE DOCHTERS van Monika Bankert

Nog 10 nachtjes slapen en dan is het zover. De lijsttrekkers zijn niet van het scherm te branden. Zij verschijnen in allerlei debatten, én ook in herkenbare menselijke activiteiten: sportend en in gesprek met de burgers van dit land. Om maar zo normaal en menselijk mogelijk over te komen, want in Nederland zijn we van ‘doe maar normaal dan doe je al gek genoeg’.

Het menselijk overkomen geeft ons het vertrouwen dat ze, ook als het erom spant in de politiek, voor de menselijke maat of de menselijke keuze zullen gaan. Het vertrouwen geven aan mensen die we kunnen begrijpen of voelen zit diep in ons instinct. De nieuwe en oude lijsttrekkers zijn dus goed bezig. Daar wil ik graag nog een menselijke tip aan toevoegen. Oermenselijk. En natuurlijk natuurlijk. Dat weten de vaste lezers van deze artikelenreeks. De tips voor de lijsttrekkers zijn gebaseerd op onze evolutie: wijsheid uit de natuur.

Wat is natuurlijk als het om politiek en leiderschap gaat?

Net zoals bij alle andere zoogdieren is het leiderschap bij onze soort vrouwelijk. Niet te verwarren met de mannelijke beschermingsdominantie. De belangrijke besluitvorming over waar en hoe de groep bivakkeert, over waar de groep gaat eten en drinken en over het opvoeden en verzorgen van de jongen ligt bij de vrouwelijke dieren. In de praktijk zijn de oudste en meest ervaren vrouwen de leiders van de groep. Hun leiderschap dient de overleving van de groep. De mannelijke dieren ondersteunen daarbij. Zij bieden bescherming en dienen de groep en de vrouwelijke leiders.

Het citaat uit VOOR ONZE DOCHTERS refereert aan het leiderschap bij de evolutie van onze diersoort. Ik noem dit natuurlijk feminisme. Binnen onze soort hebben mannen zich ontwikkeld tot helpende (super)helden. In de recente geschiedenis zijn mannen zichzelf als groepsleiders gaan beschouwen in een patriarchale machtsmaatschappij. Daarbij vergetend wat hun ware natuur is. Namelijk om het vrouwelijke en de heilige natuur te dienen in plaats van te onderdrukken en te vernietigen.

Het natuurlijke feminisme, het vrouwelijke dienende leiderschap van de groep, is niet alleen af te lezen uit onze evolutie (de Venusbeeldjes), maar ook uit de verschillen tussen het vrouwelijk en het mannelijk lichaam. De zintuigen, breinwerking en hormonale aansturing van vrouwen zijn beter geschikt voor leiderschap. Terwijl het lichaam van mannen passender is voor het daadkrachtig en energiek geven van bescherming en het vervullen van allerlei helpende taken.

Ik vind het heel belangrijk dat de lijsttrekkers beseffen dat natuurlijk feminisme de basis is voor een gezonde menselijke samenleving. Vrouwen en vrouwelijk leiderschap zijn de oplossing voor de problemen die mannen en de paternalistische samenleving veroorzaken. Geef vrouwen hun leidende rol terug, zodat mannen hun waardigheid en identiteit terug kunnen vinden als helpende held.

Daarom deze boodschap aan onze nieuwe lijsttrekkers: ‘Zet in op natuurlijk feminisme: benut de wijsheid van vrouwelijk leiderschap en de kordate energie van mannelijke helpende helden.’

Wat belangrijk is voor het welzijn en het overleven vanuit het perspectief van vrouwelijk leiderschap wordt weergegeven in de Menselijkheidsindex. De menselijkheidsindex is een holistisch model dat tien principes voor menselijk welzijn weergeeft. Het is gebaseerd op de natuur en onze menselijke evolutie. Het gaat over wat onze diersoort nodig heeft om gelukkig te kunnen overleven. 

Meer informatie over de Menselijkheidsindex kun je vinden op mijn website, waaronder een gratis ebook over de Menselijkheidsindex, lezingen over dit onderwerp en meer.

#tipsvoordelijsttrekkers #menselijkheidsindex #tienwelzijnsvoorwaarden #detienvoorwaardenvoormenselijkwelzijn #welzijn #geluk  #tweedekamer #lijsttrekkers #natuur #holistisch #natuurlijkefeminisme #vrouwelijkleiderschap #dienendleiderschap #dienendehelden #helpendehelden #feminisme

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Monika?

Je gegevens worden vertrouwelijk verwerkt volgens mijn privacyverklaring.

Winkelwagen
Scroll naar boven