Website mijlpaal – de eerste paginas zijn live

Website-mijlpaal – de eerste pagina’s zijn live!

Zojuist heb ik het berichtje ontvangen van Hetty van der Wal, mijn websiteontwikkelaar, dat het eerste deel van mijn website live is. Zo blij mee!

Een website maken is teamwork. Ik ben heel dankbaar voor alle mensen die me daarbij hebben geholpen. Eerst de branding. Afgeleid van het Engelse woord brand. Dat gaat over het merk dat je bent als schrijver. Het moet passen bij jezelf, bij het verhaal dat je vertelt in je boek(en) en bij degenen die je boek willen kopen. Natascha Koningsveld heeft me daarbij fantastisch geholpen.

Vervolgens de fotoshoot plannen met alle details die moeten kloppen in overeenstemming met het merk dat je wilt uitstralen: locaties, kleding, inrichting en accessoires. Over de locatie hoefden we niet lang na te. denken. De meest natuurlijke plaats was thuis, in onze prachtige tuinkamer. Op de plek waar ik bijna vijf jaar heb gewerkt aan het boek. 

Precies een maand geleden was het zover. Fotograaf Cindy Bakker heeft honderden prachtige foto’s gemaakt onder leiding van Natascha die ervoor zorgde dat steeds alles klopte in het plaatje. Ik hoefde slechts de instructies op te volgen over de juiste pose. Uit al die schitterende foto’s van Cindy hebben we de mooiste gekozen voor de website.

Een ander onderdeel van de website is het format, oftewel de structuur, lay-out, kleuren, lettertypes, etc. Dit is een onderdeel van de branding en de vormgeving en Natascha en Hetty hebben hier samen iets moois van gemaakt. En Esther Snel, die me helpt bij de vormgeving van het boek en mijn huisstijl (lettertypes, logo), heeft hieraan meegewerkt. Ook met het format ben ik heel gelukkig. Precies zoals het moet zijn.

En last but not least zijn er teksten nodig voor de website en moeten er tal van praktische zaken geregeld worden. Onder de regie van Hetty heb ik me hiermee beziggehouden. Vooral bij de praktische zaken ging een wereld voor me open: onder andere de regels over cookies doorgronden, het opstellen van privacyverklaring, het organiseren van de webshop-koppeling met de boekhouding en het schrijven en programmeren van mailinglist-berichten. Ik wist niet dat er zoveel bij kwam kijken. Soms had ik wat frustratie over nieuwe dingen die niet meteen goed werkten, maar uiteindelijk is alles gelukt en heb ik veel geleerd. Heel trots op deze eerste website-mijlpaal en super dankbaar voor alle deskundige en liefdevolle hulp van Cindy, Esther, Hetty en Natascha!

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Monika?

Je gegevens worden vertrouwelijk verwerkt volgens mijn privacyverklaring.

Winkelwagen
Scroll naar boven